Poilâne opent eerste bakkerij in België | RetailDetail

Poilâne opent eerste bakkerij in België

Poilâne opent eerste bakkerij in België

De ambachtelijke Franse bakker Poilâne opende vorige week een winkel met atelier in Wijnegem, op honderd meter van de nieuwe versmarkt CRU. Poilâne heeft ook drie bakkerijen in Parijs en twee in Londen.

 

Houtgestookte oven

Poilâne vervaardigt brood op de aloude Franse wijze, met op steen gemalen bloem, een natuurlijke gisting door middel van zuurdesem en bakt in een houtgestookte oven. Het recept van dit brood bleef ongewijzigd sinds de opening van de eerste bakkerij in het hartje van Saint-Germain des Prés te Parijs, in 1932.

 

Vandaag wordt het familiebedrijf geleid door Apollonia Poilâne, de kleindochter van de oprichter. Poilâne stelt in totaal 180 personen te werk en maakt een omzet van 13,2 miljoen euro. Elke dag worden er 5.000 tot 8.000 ronde broden met de hand gevormd en in de houtoven gebakken. Een deel is bestemd voor de export naar een veertigtal landen wereldwijd. In België was het brood van Poilâne al te koop bij kaasmeester Van Tricht en bij Rob (Woluwe). 

 

De eerste bakkerij van Poilâne in ons land opende op woensdag 25 mei op de Kanaalsite van de familie Vervoordt in Wijnegem. De zaak zal geopend zijn van dinsdag tot zaterdag van 6u30 tot 19u en op zondag van 7u30 tot 13u30.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.