Pop-uprestaurant Bavaria en Thuisbezorgd.nl groot succes | RetailDetail

Pop-uprestaurant Bavaria en Thuisbezorgd.nl groot succes

Pop-uprestaurant Bavaria en Thuisbezorgd.nl groot succes

Het keukenloze pop-uprestaurant van Bavaria en Thuisbezorgd.nl in Amsterdam is een groot succes geworden: alle avonden was het restaurant volgeboekt. Het ging om een eenmalige actie, die slechts vier dagen duurde.

Het beste van alle keukens

De bijzondere eetgelegenheid had geen keuken, maar wel Bavaria en andere drankjes. Gasten konden hun keuze maken uit een menu, samengesteld op basis van de vijf best gewaardeerde restaurants van Thuisbezorgd.nl (door trendwatcher Herman Konings in het retaildetail Magazine overigens onlangs nog "één van dé trends van 2013" genoemd). Het restaurantpersoneel gaf de bestellingen dan via die site door.

 

De bestelde maaltijden werden met een scooter afgeleverd via een speciaal aangelegde baan door het restaurant. De gasten konden zo de keuken kiezen waar ze zin in hadden, of dat nu Italiaans, Spaans, Grieks, Thais, Japans of Turks was.

 

Het eten kwam weliswaar van de afhaalrestaurants, maar de gasten zaten wel in een echt restaurant. Ze konden drankjes bestellen en kregen vooraf een broodje. Na aflevering van de bestelling werd het eten geserveerd in de bekende bakjes, waarin het werd bezorgd.

 

Eenmalig... of toch niet?

Bavaria zegt dat het om een ludieke actie gaat en dat het niet in de verwachting ligt hier een vervolg aan te geven. Toch bekende woordvoerdster Inge van der Heijden: "We hebben wel gezien dat een dergelijke constructie heel goed werkt en dan denk je stiekem: zullen we het nog eens doen? Maar vooralsnog komt er geen vervolg. We richten ons liever op nieuwe unieke acties."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.