Pralibel vindt nu ook de weg naar Parijs

Pralibel vindt nu ook de weg naar Parijs

De Belgische chocoladeketen Pralibel heeft dinsdag een nieuwe franchisewinkel geopend in Parijs. Het is de achttiende Franse vestiging voor de keten, die vorig jaar werd overgenomen door Chocolaterie Ickx uit Essen bij Antwerpen.

Nieuw elan

Na de voorbije maanden pralinewinkels te hebben geopend in Lyon, Nantes en Compiègne is Pralibel nu ook geland in Parijs. De nieuwste franchisewinkel opende dinsdag de deuren en brengt het totaal bij onze zuiderburen nu op achttien.

 

Ook in eigen land kreeg Pralibel sinds de overname door Chocolaterie Ickx (tevens eigenaar van de Nederlandse groothandel Dragee en importbedrijf Rosenberg) een nieuw elan: in november startte Pralibel een tiende Belgische winkel, meer bepaald in Sint-Truiden, en volgens de collega’s van Franchising Belgium staan er dit jaar nog een aantal openingen op de agenda. Alles samen telt de groep nu een dertigtal winkels, waaronder zelfs eentje in Marokko en in Tunesië.

 

Pralibel, dat in 1993 werd opgericht en in 2008 zijn eerste stappen zette in de franchisewereld, gaat eigenlijk terug op een kleine artisanale chocolaterie in het Brusselse, halfweg vorige eeuw. Vandaag produceert en verkoopt de groep naar eigen zeggen ruim 200 verschillende pralines, goed voor een productie van tien ton per dag. Die productie is intussen “semi-artisanaal”, wat betekent dat “elke praline nog met de hand wordt afgewerkt. Daardoor krijgen ze hun unieke uitzicht”, klinkt het op de website.