Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour | RetailDetail

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour

Protocolakkoord voor transformatieplan bereikt bij Carrefour
Foto: Carrefour

De directie van Carrefour België heeft een protocolakkoord bereikt met de vakbonden voor het transformatieplan van de supermarktketen. Zo’n 250 jobs blijven alsnog gespaard.

 

Vijf hypermarkten worden Market

Er gaan uiteindelijk 950 jobs verloren bij de reorganisatie van Carrefour in België, in plaats van de eerst voorziene 1.233 ontslagen. Dat zijn de sociale partners met de directie overeengekomen in een protocolakkoord. Voor wie toch moet vertrekken, gelden vier vertrekformules “op basis van vrijwilligheid”, maakt Carrefour België bekend.

 

Vijf hypermarkten worden ook omgevormd tot vestigingen van Carrefour Market, met name de winkels van Belle-Ile, Brugge St.-Kruis, Genk, Haine-St-Pierre, en Westerlo. Medewerkers die vroeger in de hypermarkt werkten, mogen wel hun oude loon behouden. De vestiging van Genk moet ook tegen november 2019 verhuizen. De transformatie van de winkels, waarbij de winkels minder worden verkleind dan de directie eerst had vooropgesteld, is gepland voor november 2018. Alleen in de hypermarkt van Turnhout wordt niet aan de verkoopoppervlakte geraakt: mogelijk gaat Carrefour op zoek naar externe partners om ruimte op te vullen en “de site aantrekkelijker te maken”.

 

Flexibelere werkorganisatie

Er komt bovendien een nieuwe arbeidsorganisatie in alle hypermarkten, die medewerkers toebedeelt aan een eigen ‘universum’ (assortimentscategorie) en ze daarbinnen ‘polyactief’ inzetbaar maakt. Zo moet er een betere werkverdeling komen tussen de leden van eenzelfde team. Commerciële teams zullen bovendien op vrijwillige basis worden ingezet om een handje toe te steken waar nodig.

 

Op de hoofdzetel wil beide partijen eveneens naar een flexibelere organisatie en er is ook een plan voor meer opleiding en ontwikkeling van de medewerkers uitgewerkt. Zo worden onder meer de operationele functies binnen de drie formats (hypermarkt, Market en Express) gebundeld. Medewerkers die het bedrijf verlaten, zullen in fases vertrekken tussen eind november 2018 en eind juni 2019. Ze krijgen zowel individuele als collectieve outplacementbegeleiding. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.