Qatar neemt controle over chocolatier Galler | RetailDetail

Qatar neemt controle over chocolatier Galler

Qatar neemt controle over chocolatier Galler
galler.com

De koninklijke familie van Qatar heeft oprichter Jean Galler van het gelijknamige chocoladebedrijf grotendeels uitgekocht en zal op termijn het bedrijf volledig in handen krijgen.

 

Nieuwe gedelegeerd bestuurder

Qatar had al sinds 2006 een participatie in Galler, maar die bleef lang onder de 50 procent. Tot nu, dus: Qatar verwerft ‘een substantiële meerderheid’, schrijft De Tijd. Oprichter Jean Galler behoudt een symbolisch belang en blijft aan boord als creatief directeur. Joao De Gouveia, een adviseur van de koninklijke familie van Qatar, is de nieuwe gedelegeerd bestuurder. Op termijn zullen de Qatarezen 100% van de aandelen in handen krijgen.
 

Galler realiseerde vorig jaar een omzet van 35 miljoen euro en mikt voor dit jaar op 40 miljoen. Het bedrijf groeit sterk in Azië en zal binnenkort een eerste winkel openen in China.  Verder heeft de chocolatier al eigen winkels in België, Luxemburg, Frankrijk, Libanon, Japan en Qatar.

 

 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

KantoorExpert koopt Office Centre van Staples

21/06/2018

KantoorExpert wil de 39 Nederlandse vestigingen van Office Centre overnemen van Staples. De leverancier van kantoorbenodigdheden uit Soest zou zo’n 40 miljoen euro veil hebben voor Office Centre.

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Group Puig neemt meerderheidsparticipatie in Dries Van Noten

14/06/2018

Het Belgische 'Dries Van Noten', een van de laatste onafhankelijke modehuizen, komt in Spaanse handen. De 60-jarige ontwerper verkocht de meerderheid van de aandelen van zijn bedrijf aan Group Puig.