Reckitt Benckiser bekijkt opties rond voedingstak

Reckitt Benckiser bekijkt opties rond voedingstak

Consumentenbedrijf Reckitt Benckiser denkt aan een verkoop van zijn voedingstak, die bestaat uit de sauzen van French’s Foods. Het geld van de mogelijke verkoop zal gebruikt worden om de aankoop van kindervoedingsproducent Mead Jonhson Nutrition mee te financieren.

2 miljard pond

French’s Foods haalde in 2016 een omzet van 411 miljoen pond (483 miljoen euro), wat goed is voor 4 procent van de totale omzet van het bedrijf. Reckitt Benckiser beschouwt de voedingstak dan ook als niet-essentieel en bekijkt daarom de opties rond een mogelijke verkoop.

 

De verkoop moet ongeveer 2 miljard pond (2,35 miljard euro) opbrengen en dat geld zal gebruikt worden om de aankoop van Mead Jonhson Nutrition voor een stuk mee te financieren. Reckitt Benckiser legde onlangs 16,6 miljard dollar (15,6 miljard euro) neer voor dat bedrijf.

 

French’s Foods presteerde het voorbije jaar nochtans niet slecht. De vergelijkbare omzet groeide met 5 procent ten opzichte van 2015, waarmee het beter deed dan het marktgemiddelde, en de aangepaste bedrijfswinst kwam uit op 118 miljoen pond (139 miljoen euro).

 

Het nieuws van de mogelijke verkoop komt slechts enkele weken nadat ook Unilever liet verstaan op zoek te zijn naar een overnemer voor een aantal voedingsmerken, zoals Becel. Onder andere Kraft Heinz, maar ook een aantal investeringsmaatschappijen zouden daarbij al interesse hebben getoond. Zo lijkt er binnen de voedingsmarkt een grote verschuiving op til te staan.