Reckitt Benckiser plant miljardenovername | RetailDetail

Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser plant miljardenovername

Reckitt Benckiser, de groep boven o.a. de condooms van Durex en wasmiddelen van Vanish, heeft zijn zinnen gezet op de Amerikaanse kindervoedingproducent Mead Johnson Nutrition. Dat mag wat kosten: de groep heeft er meer dan vijftien miljard euro voor over.

15,5 miljard euro

De Britse producent van consumentengoederen biedt 90 dollar per aandeel - in cash -  voor Mead Johnson Nutrition: dat brengt het totale overnamebedrag op liefst 16,7 miljard dollar, omgerekend een slordige 15,5 miljard euro. De Amerikaanse specialist in kindervoeding maakte tot 2009 nog deel uit van het Bristol-Myers concern.

 

Mead Johnson bestaat al meer dan 110 jaar en verkoopt een zeventigtal pediatrische producten in ruim vijftig markten. De groep realiseerde vorig jaar een omzet van 3,75 miljard dollar (ca. 3,5 miljard euro), een daling met 8% tegenover 2015 (-3% bij constante wisselkoersen). De winst voor belastingen klokte af op 926,8 miljoen dollar of net geen 860 miljoen euro.

 

Daarmee lijkt Reckitt Benckiser het Amerikaanse bedrijf weg te kapen voor de neus van het Franse Danone, dat volgens geruchten in de markt eveneens plannen koesterde om Mead Johnson Nutrition in te lijven.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Erotiekketen Christine le Duc wil weer verleiden

14/08/2018

De keten van eroticashops Christine le Duc wil in Nederlandse handen een nieuwe verleidingspoging wagen. Gered uit het failliete concern Beate Uhse, zet de retailer haar zinnen op de Belgische en Nederlandse markt.

Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

Sports Direct koopt failliete warenhuisketen House of Fraser

10/08/2018

Mike Ashley, de eigenaar van Sports Direct, koopt de Britse warenhuisketen House of Fraser voor zo’n 100 miljoen euro. De overname komt er luttele uren nadat de 169-jarige keten het faillissement aanvroeg.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

Decathlon neemt Zwitserse sportketen Athleticum over

09/08/2018

Decathlon neemt de Zwitserse sportketen Athleticum over. Verkoper Maus Frères krijgt een minderheidsbelang in Decathlon Zwitserland, een overnamebedrag is niet meegedeeld.