Recordcijfers voor Duvel Moortgat in 2016 | RetailDetail

Recordcijfers voor Duvel Moortgat in 2016

Recordcijfers voor Duvel Moortgat in 2016
Shutterstock

Brouwer Duvel Moortgat heeft in 2016 recordcijfers behaald en voor het eerst meer dan 400 miljoen euro omgezet. Sinds 2013, het jaar van de beursexit van Duvel Moortgat, zijn de omzet en de winst van het bedrijf verdubbeld.

1,8 miljoen hectoliter

De totale omzet van Duvel Moortgat groeide in het boekjaar 2016 met meer dan 27%, van 316 miljoen euro naar 401,4 miljoen euro. Het bedrijf groeide zowel intern als door de overnames van Brouwerij 't IJ in Amsterdam en van Firestone Walker Brewing Company in Californië. De resultaten van die brouwerijen telden voor het eerst volledig mee.

 

In diezelfde periode steeg de EBITDA van 97 miljoen euro naar 118,6 miljoen euro, terwijl de nettowinst uitkwam op 53,6 miljoen euro. De verschillende brouwerijen van Duvel Moortgat produceerden in 2016 samen bijna 1,8 miljoen hectoliter bier. De Verenigde Staten is met 0,7 miljoen hectoliter de grootse afzetmarkt, België volgt met 0,5 miljoen hectoliter op de tweede plaats.

 

De resultaten van Duvel Moortgat de voorbije jaren tonen aan dat de familie Moortgat in 2013 de juiste keuze maakte om het bedrijf van de beurs te halen, want sindsdien zijn zowel de omzet als de EBITDA van de brouwer meer dan verdubbeld. Duvel Moortgat trok in 1999 naar de beurs en zag het aandeel in de daaropvolgende jaren met 186% groeien, maar in 2013 besloot de familie Moortgat de touwtjes dus terug volledig in handen te nemen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Coolblue haalt 311 miljoen euro Belgische omzet

15/06/2018

De Nederlandse elektronicaretailer Coolblue realiseerde vorig jaar in België een recordomzet van 311 miljoen euro. Het bedrijf maakt ook bekend nieuwe, lokale depots te openen voor de uitrol van witgoed in Wallonië. 

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.