Recordomzet duurzame producten bij Sligro | RetailDetail

Recordomzet duurzame producten bij Sligro

Recordomzet duurzame producten bij Sligro

Sligro Food Group verkocht dit jaar al voor meer dan 150 miljoen euro aan duurzame producten. Daarmee verbetert het nu al fors het record van 2013, toen er voor 120 miljoen euro duurzaam werd verkocht.

Eerlijk & Heerlijk

Volgens Sligro Food Group is de opmars van de duurzame producten te danken aan de snelle ontwikkeling van het concept Eerlijk & Heerlijk, dat steunt op vier pijlers om een zo breed mogelijk assortiment aan te bieden. Die vier pijlers zijn biologisch, eerlijke handel, duurzaam en streekproduct.

 

"Wij zijn er van overtuigd dat maatschappelijk verantwoord ondernemen deel uitmaakt van een professionele en duurzame vorm van ondernemerschap. Ons concept Eerlijk & Heerlijk sluit exact aan op de groeiende vraag naar duurzame producten. Het is een prettige constatering dat onze klanten dit ook waarderen", stelt Koen Slippens, directievoorzitter bij Sligro.

 

Sligro probeert daarnaast om Eerlijk & Heerlijk waar mogelijk te ondersteunen met onafhankelijke keurmerken, om zo zijn klanten voldoende te kunnen informeren.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.