Greenyard posts record turnover, surpasses 4 billion euro | RetailDetail

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard
Shutterstock

Fruit- en groentehandelaar Greenyard heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet gehaald van meer dan vier miljard euro. Omwille van enkel eenmalige kosten viel de nettowinst wel met een spectaculaire 96% terug.

Schuldherschikking

De totale omzet van Greenyard kwam in het boekjaar 2016, dat op 31 maart 2017 werd afgesloten, neer op 4,25 miljard euro. Dat is een groei van 7,1% ten opzichte van een jaar eerder, waarvan 5,3% intern werd gehaald. Daarnaast werd er ook 2,7% groei geboekt dankzij overnames. Ook de rebitda steeg met 7% naar 145,7 miljoen euro.

 

De nettowinst daalde wel met 95,9% naar 700.000 euro door een schuldherschikking die Greenyard eind 2016 doorvoerde en de kosten die daarmee gepaard gingen. Het bedrijf moest immers 18 miljoen euro aan oude obligaties afkopen. De komende jaren moeten de kosten dankzij die herschikking wel met 15 miljoen euro per jaar dalen. Zonder die eenmalige kosten kwam de winst dit jaar uit op 21,9 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Multinationals gebuisd voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.