Greenyard posts record turnover, surpasses 4 billion euro | RetailDetail

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard

Recordomzet van meer dan 4 miljard euro voor Greenyard
Shutterstock

Fruit- en groentehandelaar Greenyard heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een omzet gehaald van meer dan vier miljard euro. Omwille van enkel eenmalige kosten viel de nettowinst wel met een spectaculaire 96% terug.

Schuldherschikking

De totale omzet van Greenyard kwam in het boekjaar 2016, dat op 31 maart 2017 werd afgesloten, neer op 4,25 miljard euro. Dat is een groei van 7,1% ten opzichte van een jaar eerder, waarvan 5,3% intern werd gehaald. Daarnaast werd er ook 2,7% groei geboekt dankzij overnames. Ook de rebitda steeg met 7% naar 145,7 miljoen euro.

 

De nettowinst daalde wel met 95,9% naar 700.000 euro door een schuldherschikking die Greenyard eind 2016 doorvoerde en de kosten die daarmee gepaard gingen. Het bedrijf moest immers 18 miljoen euro aan oude obligaties afkopen. De komende jaren moeten de kosten dankzij die herschikking wel met 15 miljoen euro per jaar dalen. Zonder die eenmalige kosten kwam de winst dit jaar uit op 21,9 miljoen euro.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Blokker ziet Belgische omzet fors dalen en directie afslanken

17/07/2018

De problemen voor Blokker blijven aanhouden: het bestuur wordt verder ingekrompen (van acht naar vijf), net zoals de omzet in de Belgische winkels (-21%). 

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.