Restaurant Popolare laat klanten bestellen met tablet | RetailDetail

Restaurant Popolare laat klanten bestellen met tablet

Restaurant Popolare laat klanten bestellen met tablet

In Nijmegen opent op 1 januari het restaurant Popolare, waar klanten hun bestelling kunnen doen met de tabletmenukaart. Zo krijgen klanten meer vrijheid over wat ze wanneer willen bestellen, in plaats van afhankelijk te zijn van een ober.

Bestelling rechtstreeks naar keuken

Bij aankomst krijgen gasten een tabletmenukaart, die ze via een NFC-chip (Near Field Communication) kunnen activeren aan hun tafel. Daarna kunnen ze op de tablet gewoon aanduiden welke gerechten ze willen bestellen. Hun bestelling wordt dan onmiddellijk doorgegeven aan de keuken.

 

"De normale wachttijd op een ober is verdwenen. Gasten kunnen nu een Bruschetta bestellen en vijf minuten later besluiten om een drankje erbij te nemen. Dit geeft gasten de vrijheid zelf te bepalen hoeveel, wat en wanneer ze eten", zegt oprichter Erik Hoofs aan outofhome-shops.nl.

 

Voor het eten mikt Popolare vooral op Italiaanse klassiekers, waarbij het delen van eten sterk wordt aangemoedigd. "Dit is het nieuwe social-dining. Het traditionele gang-voor-gang dineren heeft plaatst gemaakt voor samen delen en samen genieten", besluit Hoofs.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.