Restaurant Popolare laat klanten bestellen met tablet

Restaurant Popolare laat klanten bestellen met tablet

In Nijmegen opent op 1 januari het restaurant Popolare, waar klanten hun bestelling kunnen doen met de tabletmenukaart. Zo krijgen klanten meer vrijheid over wat ze wanneer willen bestellen, in plaats van afhankelijk te zijn van een ober.

Bestelling rechtstreeks naar keuken

Bij aankomst krijgen gasten een tabletmenukaart, die ze via een NFC-chip (Near Field Communication) kunnen activeren aan hun tafel. Daarna kunnen ze op de tablet gewoon aanduiden welke gerechten ze willen bestellen. Hun bestelling wordt dan onmiddellijk doorgegeven aan de keuken.

 

"De normale wachttijd op een ober is verdwenen. Gasten kunnen nu een Bruschetta bestellen en vijf minuten later besluiten om een drankje erbij te nemen. Dit geeft gasten de vrijheid zelf te bepalen hoeveel, wat en wanneer ze eten", zegt oprichter Erik Hoofs aan outofhome-shops.nl.

 

Voor het eten mikt Popolare vooral op Italiaanse klassiekers, waarbij het delen van eten sterk wordt aangemoedigd. "Dit is het nieuwe social-dining. Het traditionele gang-voor-gang dineren heeft plaatst gemaakt voor samen delen en samen genieten", besluit Hoofs.

Tags: