RetailDetail Food #10 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food #10 staat online

RetailDetail Food #10 staat online

Deze week verschijnt het tiende nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde inspiratiekrant voor supermarktondernemers. Je kan deze uitgave ook online lezen. 

Op controle

In dit dubbeldikke nummer van RetailDetail Food vertellen supermarktondernemers wat ze vinden van de vele inspecties en controles die ze ondergaan: van voedselinspectie over economische en arbeidsinspectie tot belastingcontrole. De redactie ging zelf op pad met een controleur van het federaal voedselagentschap FAVV, vroeg zich af hoe de toekomst van de supermarkt er zal uitzien, bezocht winkels van Carrefour market, Spar en AD Delhaize, en verzamelde opnieuw de leukste lanceringen van de afgelopen weken. 

 

Je leest het decembernummer van RetailDetail Food hier helemaal gratis online.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.

Nieuw etiket Albert Heijn toont toegevoegde suikers

11/06/2018

Albert Heijn wil transparanter communiceren over de voedingswaarde van zijn huismerken: een nieuw etiket biedt meer informatie. Bovendien start de retailer een suikercampagne en haalt een miljard suikerklontjes uit zijn producten.  

Bavaria wordt Swinkels Family Brewers

11/06/2018

Brouwerijgroep Bavaria (bekend van bieren als Bavaria, Swinckels, Palm en Rodenbach) kiest voor "een nieuwe naam die beter past bij de grote verscheidenheid aan merken die ze produceert": de groep neemt de naam van de eigenaarsfamilie, Swinkels, aan.

Alliantie tussen Carrefour en Système U is een feit

11/06/2018

Carrefour en Système U starten een vijfjarig partnership voor de inkoop van grote nationale en internationale merken. De samenwerking moet ook de Franse landbouwsector ten goede komen, zeggen de betrokkenen.