RetailDetail Food #18 belicht huismerken | RetailDetail

RetailDetail Food #18 belicht huismerken

RetailDetail Food #18 belicht huismerken

In het nieuwe nummer van RetailDetail Food, de gepersonaliseerde krant voor supermarktondernemers, geven ondernemers hun visie op het toenemend aandeel huismerken in hun assortiment. 

Opgepast voor prijskloof

Vernieuwen huismerken voldoende, of blijven het kopieën van de A-merken? We stelde de vraag aan ondernemers van Spar Colruyt Group, Brandtfood, AD Delhaize en Carrefour Express. Blijkt dat ze toch wel te spreken zijn over de kwaliteit van hun huismerken. 

 

Koen de Jong van IPLC vertelt in datzelfde nummer waarom huismerkfabrikanten liever voor Aldi en Lidl werken dan voor de grote supermarktketens, en Tom Penninckx van Nielsen waarschuwt de merkfabrikanten voor een al te grote prijskloof met de huismerken. Walter Gelens van BABM geeft tegengas en voert aan dat iedereen wint met A-merken in de winkel. 

 

Ligt hij nog niet in de brievenbus? Dan kan je RetailDetail Food nummer 18 hier online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.