RetailDetail Food bedient carnivoren | RetailDetail

RetailDetail Food bedient carnivoren

RetailDetail Food bedient carnivoren

Het elfde nummer van onze gepersonaliseerde inspiratiekrant RetailDetail Food is er eentje voor vleeseters. Je kunt het nu al online lezen.

 

Vlees kweken?


Dit is meteen het laatste nummer van RetailDetail Food voor dit jaar. De redactie focust deze keer op vlees. De vleesconsumptie staat immers onder druk en dat is een uitdaging voor supermarkten. We vroegen winkeliers van Spar, Delhaize, Carrefour en Spegelaere hoe ze daarmee omgaan. 


Aan producentenzijde praatten we met Viangro en Lanciers, maar we onderzochten ook hoe ver het nu staat met het kweken van labovlees. Voor een kritische noot zorgt professor Johan Albrecht die aandacht vraagt voor de milieuafdruk van de vleesproductie.  


Je kunt het elfde nummer van RetailDetail Food hier al gratis online lezen

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.