RetailDetail Food nummer 9 staat online | RetailDetail

RetailDetail Food nummer 9 staat online

RetailDetail Food nummer 9 staat online

Het nieuwe nummer van RetailDetail Food, het negende alweer, is zopas verschenen. Je kan onze gepersonaliseerde krant voor de FMCG-sector ook online lezen. 

 

Vergrijzing

In dit nummer buigt RetailDetail Food zich over de vergrijzing: een probleem of een opportuniteit voor foodretailers? We vroegen enkele ondernemers van onder andere Carrefour market, Spar en Proxy Delhaize wat ze daarover denken. En we verzamelden inspirerende tips uit binnen- en buitenland over hoe je senioren beter bedient.

 

Ook bracht de redactie een bezoek aan de pas verbouwde winkel van Carrefour Groupe Mestdagh in Naninne. We interviewden ceo Ives Depoortere van Iglo over het potentieel van de diepvriesmarkt en we spraken Wouter Cauwenbergh van Cubzz over zijn initiatief dat business koppelt aan het goede doel. 

 

Wie de gedrukte editie niet in de brievenbus vindt, leest RetailDetail Food hier helemaal gratis online.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.