Rokin-buurtbewoners tegen komst Haussmann | RetailDetail

Rokin-buurtbewoners tegen komst Haussmann

Rokin-buurtbewoners tegen komst Haussmann

In Amsterdam opent binnenkort achter het Rokin een moderne versmarkt van Haussman. De plannen stuiten echter op verzet van de buurtbewoners, die vrezen voor overlast vanwege de leveranciers en de klanten.

Vrachtwagens en toeristen

Momenteel wordt er nog gewerkt aan het gebouw, maar volgend jaar moet tegenover hotel The Grand de versmarkt zijn deuren openen. "We gaan eten verkopen. Mooie, verse producten. Vakmensen komen er: een goede slager, een visboer, een bakker. Om mee te nemen naar huis of om ter plekke op te eten. Maar niet zoals in De Hallen, waar je allemaal losse bedrijfjes hebt", zegt Frans van der Kraan, directeur van Haussman Amsterdam, aan het Parool.


De buurtbewoners zijn echter niet te vinden voor de komst van Haussmann. Zij vrezen dat de rust in de buurt zal verstoord worden, vooral aan de achterzijde waar de leveranciers hun producten moeten leveren. "Het zal enorm druk worden bij ons voor de deur", zegt buurtbewoner Pieter de Ruiter. "De achterkant van de Vleeshal zal intensief gaan worden gebruikt, verwachten wij. Niet alleen door bezoekers, maar ook door leveranciers. Straks staan hier vanaf 's morgens vroeg tot in de middag vrachtwagens hun goederen te laden en te lossen."


De buurtbewoners vrezen ook dat vooral bezoekers en toeristen over de vloer zullen komen bij Haussmann. "Het zal vies worden en druk en als de Vleeshal langzaam transformeert tot discotheek, hebben wij geen poot om op te staan."


Van der Kraan laat verstaan dat Haussmann sterk zal toezien op overlast van elke vorm. "Wij bieden kwaliteit, we kunnen ons geen overlast of smerigheid veroorloven. Het moet hier zo goed schoongemaakt worden dat je bij wijze van spreken van de vloeren kan eten."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.