Rokin-buurtbewoners tegen komst Haussmann

Rokin-buurtbewoners tegen komst Haussmann

In Amsterdam opent binnenkort achter het Rokin een moderne versmarkt van Haussman. De plannen stuiten echter op verzet van de buurtbewoners, die vrezen voor overlast vanwege de leveranciers en de klanten.

Vrachtwagens en toeristen

Momenteel wordt er nog gewerkt aan het gebouw, maar volgend jaar moet tegenover hotel The Grand de versmarkt zijn deuren openen. "We gaan eten verkopen. Mooie, verse producten. Vakmensen komen er: een goede slager, een visboer, een bakker. Om mee te nemen naar huis of om ter plekke op te eten. Maar niet zoals in De Hallen, waar je allemaal losse bedrijfjes hebt", zegt Frans van der Kraan, directeur van Haussman Amsterdam, aan het Parool.


De buurtbewoners zijn echter niet te vinden voor de komst van Haussmann. Zij vrezen dat de rust in de buurt zal verstoord worden, vooral aan de achterzijde waar de leveranciers hun producten moeten leveren. "Het zal enorm druk worden bij ons voor de deur", zegt buurtbewoner Pieter de Ruiter. "De achterkant van de Vleeshal zal intensief gaan worden gebruikt, verwachten wij. Niet alleen door bezoekers, maar ook door leveranciers. Straks staan hier vanaf 's morgens vroeg tot in de middag vrachtwagens hun goederen te laden en te lossen."


De buurtbewoners vrezen ook dat vooral bezoekers en toeristen over de vloer zullen komen bij Haussmann. "Het zal vies worden en druk en als de Vleeshal langzaam transformeert tot discotheek, hebben wij geen poot om op te staan."


Van der Kraan laat verstaan dat Haussmann sterk zal toezien op overlast van elke vorm. "Wij bieden kwaliteit, we kunnen ons geen overlast of smerigheid veroorloven. Het moet hier zo goed schoongemaakt worden dat je bij wijze van spreken van de vloeren kan eten."

Tags: