Roze chocolade nu ook in Europa, als roze KitKat-repen

Roze chocolade nu ook in Europa, als roze KitKat-repen
Nestlé

Begin dit jaar stelde Barry Callebaut zijn roze chocolade al voor in Japan; nu is het de beurt aan Europa, waar Nestlé volgende week de eerste roze KitKat-reep op de markt brengt. De vierde soort chocolade is smeuïg en heeft een fruitige bessensmaak.

 

Roze KitKat-repen bij Tesco

Vanaf volgende week vinden klanten van de Britse supermarktketen Tesco naast KitKat-repen met melkchocolade ook een variant met roze chocolade in de rekken. Nestlé is daarmee het eerste voedingsbedrijf dat de nieuwe chocoladesoort commercialiseert in Europa. Het recept van de roze KitKat-repen werd deels ontwikkeld in België, net als de roze chocolade zelf overigens.

 

Het kostte Barry Callebaut verschillende jaren om het recept van de nieuwe chocoladesoort op punt te stellen, maar de roze chocolade verovert inmiddels de harten van chocoladeliefhebbers wereldwijd. Het nieuwe lekkers is gemaakt van de Ruby-cacaoboon, een bijzonder product met specifieke eigenschappen, waaronder een karakteristiek roze kleur en een fruitige smaak die nu ook zal doorschemeren in de nieuwe KitKat-repen van Nestlé.

 

De repen zijn sinds begin dit jaar beschikbaar in Japan, maar in Europa zijn ze voorlopig enkel te vinden bij Tesco in het Verenigd Koninkrijk. Later dit jaar plant Nestlé een verdere uitrol in Europa. Wanneer de Benelux aan de beurt is, is nog niet duidelijk, maar wie niet wil wachten, kan de roze chocolade ook al online bestellen.