Russische fabriek Heineken staat te koop | RetailDetail

Russische fabriek Heineken staat te koop

Russische fabriek Heineken staat te koop
Shutterstock

Brouwer Heineken heeft zijn fabriek in de Russische stad Kaliningrad te koop gezet. De productie ligt er al sinds begin dit jaar volledig stil als gevolg van de slechte marktomstandigheden, en daar lijkt geen verandering in te komen.

Gezocht: vier miljoen euro

Omdat Heineken niet verwacht dat de situatie in de regio snel zal verbeteren, heeft het nu besloten om de fabriek van de hand te doen. Daarbij hoopt het een verkoopprijs van minstens 250 miljoen roebel (net geen vier miljoen euro) op te halen. Dat geld moet opnieuw geïnvesteerd worden in andere projecten.

 

De verkoop in Rusland staat al lange tijd onder druk door de slechte economische situatie, maar ook strengere regels maken het voor Heineken steeds moeilijker om in Rusland nog veel bier aan de man te brengen.

 

Midden september kreeg het aandeel van Heineken nog een klap, nadat het Mexicaanse Femsa besloot om een deel van zijn aandelen van de hand te doen, omdat het zelf geld nodig had om in Mexico te investeren. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Ceconomy verkoopt zijn Russische divisie

21/06/2018

Ceconomy, het moederbedrijf van MediaMarkt, werd nooit succesvol op de Russische markt. Het heeft nu een ruildeal bereikt met de lokale elektroketen M.video, waarin het ook een participatie neemt.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.