Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen

Sainsbury’s gaat 2.000 banen schrappen
Shutterstock

De Britse supermarktketen Sainsbury’s gaat in het Verenigd Koninkrijk ongeveer 2.000 banen schrappen. Zo wil het tot 500 miljoen pond (560 miljoen euro) besparen, in een poging om de concurrentie met de discounters aan te gaan.

Veranderende markt

De jobs zullen zowel in de supermarkten als in de kantoren verdwijnen. Dat is volgens het bedrijf nodig om te kunnen blijven concurreren met discounters als Aldi en Lidl. Die zijn in het Verenigd Koninkrijk bezig aan een forse opmars en de traditionele ketens zien hun marktaandeel als sneeuw voor de zon verdwijnen.

 

“De Britse markt is aan een snel tempo aan het veranderen en het is cruciaal dat we de manier waarop we werken aanpakken, om zo toekomstige uitdagingen aan te kunnen en klanten de beste service te blijven bieden”, zegt een woordvoerder van het supermarktbedrijf aan The Guardian.

 

Sainsbury’s heeft momenteel 119.000 voltijdse werknemers in dienst en is aan het werken richting een gecentraliseerd HR-systeem. Het zijn dan ook vooral lokale HR-werknemers die voor hun job moeten vrezen. De keten hoopt zo tegen maart 2018 500 miljoen pond te besparen.

 

De keten voerde in maart al enkele grote veranderingen door, waarbij 400 banen verdwenen en nog eens 4.000 werknemers hun schema veranderd zagen. Zo werd in 140 filialen de nachtshift geschrapt.