Salademaker Johma heeft nieuwe eigenaar | RetailDetail

Salademaker Johma heeft nieuwe eigenaar

Salademaker Johma heeft nieuwe eigenaar

Salad Signature, het moederbedrijf van salademaker Johma, is overgenomen door de investeringsmaatschappij IK Invest. Voorheen was het bedrijf in handen van AAC Capital, de oude investeringsmaatschappij van ABN Amro.

Groei buiten Benelux

IK Invest legt voor de overname een bedrag van ongeveer 350 miljoen euro neer. Daarmee betaalt het meer dan het tienvoud van de ebitda van Salad Signature. De nieuwe eigenaar heeft als doel om nu ook buiten de Benelux verder te groeien. Salad Signature heeft momenteel een omzet van 176 miljoen euro en heeft 490 werknemers in dienst.


Johma werd in 1962 opgericht in Twente, maar was in 2009 bijna ten dode opgeschreven. Het werd toen door Gilde Equity Management gekocht uit de boedel van de Britse eigenaar Uniq. Daarna deed het een grote overname in België, waarna het werd doorverkocht aan AAC Capital. Nu komt het bedrijf dus opnieuw in buitenlandse handen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.