Samenwerking Carrefour en Uber Eats gestart in Brussel en Luik

Uber Eats koerier
Shutterstock.com

De eerder aangekondigde samenwerking tussen bezorgservice Uber Eats en foodretailer Carrefour is dinsdag van start gegaan in Brussel en Luik. Andere steden zullen volgen, want de vraag is erg groot.

 

Aanvulling op ShipTo

Carrefour en Uber Eats kondigden hun partnership in België afgelopen zomer al aan, maar het was wachten tot deze week tot de nieuwe service concreet van start kon gaan. Klanten in Brussel en Luik kunnen boodschappen bestellen in de Uber Eats app en ze binnen de dertig minuten aan huis laten bezorgen door de koeriers van de bezorgdienst. Ze hebben daarbij de keuze uit 1180 verschillende artikelen. De boodschappen worden bezorgd binnen een straal van 3 à 4 kilometer, vanuit winkelpunten in de stadscentra. De bezorgkost bedraagt tussen de 3,50 en 4,95 euro.
 

Carrefour heeft nochtans zelf al de bezorgservice ShipTo, die boodschappen door een personal shopper met de elektrische bakfiets laat bezorgen in Brussel, Antwerpen, Gent en Luik, tegen een bezorgkost van 5 euro. “Dit is geen concurrentie maar wel een aanvulling op onze eigen bezorgdienst,” verklaart woordvoerder Siryn Stambouli van Carrefour aan RetailDetail. “We zien de vraag van consumenten naar thuislevering immers enorm toenemen.” Op termijn plant Carrefour de samenwerking met Uber Eats uit te breiden naar andere steden.
 

In Frankrijk werken beide bedrijven samen sinds eind maart, aanvankelijk in de regio rond Parijs en intussen in honderden stedelijke gebieden. België is het tweede land waar het partnership concreet vorm krijgt. Andere landen waar Carrefour aanwezig is, zullen snel volgen. Overigens bezorgt Uber Eats in België sinds 12 oktober ook boodschappen vanuit de Cora-hypermarkten in Woluwe en Anderlecht.