Saskia van Walsum nieuwe president-commissaris Spar | RetailDetail

Saskia van Walsum nieuwe president-commissaris Spar

Saskia van Walsum nieuwe president-commissaris Spar

Saskia van Walsum is de nieuwe voorzitster van de raad van commissarissen van Spar, op voordracht van aandeelhouder Plus Retail. Ze volgt in die functie Klaas van den Doel op.

Ervaring bij Heineken en Campina

"Spar staat voor de uitdaging om een geheel eigen positie in te nemen in een snel veranderend retaillandschap en is daar op zeer verfrissende wijze mee bezig. Het is erg leuk om daar vanuit een toezichthoudende rol bij betrokken te zijn", zegt Van Walsum in een persbericht over haar aanstelling.

 

Van Walsum heeft al heel wat ervaring binnen de foodretail: zo was ze in verschillende functies zestien jaar aan de slag bij Heineken en werkte ze ook meerdere jaren bij Campina, onder andere als algemeen directeur van zuiveldivisie Mona.

 

Naast Saskia van Walsum bestaat de raad van commissarissen bij Spar uit Andries Gies (Spar Participaties), Marcello Iacono (Plus Retail), Kees Kiestra en Bart Koops (Emté Franchise).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.