Saskia van Walsum nieuwe president-commissaris Spar | RetailDetail

Saskia van Walsum nieuwe president-commissaris Spar

Saskia van Walsum nieuwe president-commissaris Spar

Saskia van Walsum is de nieuwe voorzitster van de raad van commissarissen van Spar, op voordracht van aandeelhouder Plus Retail. Ze volgt in die functie Klaas van den Doel op.

Ervaring bij Heineken en Campina

"Spar staat voor de uitdaging om een geheel eigen positie in te nemen in een snel veranderend retaillandschap en is daar op zeer verfrissende wijze mee bezig. Het is erg leuk om daar vanuit een toezichthoudende rol bij betrokken te zijn", zegt Van Walsum in een persbericht over haar aanstelling.

 

Van Walsum heeft al heel wat ervaring binnen de foodretail: zo was ze in verschillende functies zestien jaar aan de slag bij Heineken en werkte ze ook meerdere jaren bij Campina, onder andere als algemeen directeur van zuiveldivisie Mona.

 

Naast Saskia van Walsum bestaat de raad van commissarissen bij Spar uit Andries Gies (Spar Participaties), Marcello Iacono (Plus Retail), Kees Kiestra en Bart Koops (Emté Franchise).

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.