Schär lanceert site en app voor glutenvrij | RetailDetail

Schär lanceert site en app voor glutenvrij

Schär lanceert site en app voor glutenvrij

Schär, producent van glutenvrije voeding, lanceert een website en app met ruim 54.000 adressen van winkels en horecagelegenheden wereldwijd waar glutenvrije producten worden verkocht en geserveerd.

App met info en tips

Op GlutenfreeHolidays staat tevens hulp bij het boeken van een glutenvrije vakantie: dankzij de koppeling met GPS-tracking en routeplanning kan de consument in de app kijken welke adressen in de buurt glutenvrije voeding verkopen of serveren. De app bevat tevens informatie als reistips en indicaties van de kwaliteit en consumenten kunnen reviews en opmerkingen delen.

 

Ongeveer 1 tot 5% van de bevolking zou glutenintolerant zijn en kan het eiwit gluten niet verdragen. Dat zit in diverse gewassen, waaronder tarwe, rogge, gerst, spelt en haver. Mensen met coeliakie, glutensensitiviteit of tarweallergie kunnen ernstig ziek worden als hun eten niet volledig glutenvrij is.

 

Glutenintolerantie: nog veel onduidelijkheid

In Nederland hebben ongeveer 1 procent van de mensen coeliakie (de sterkste vorm van glutenintolerantie). Hoewel slechts ongeveer 35.000 mensen de diagnose reeds kregen, denken experts dat er nog 125.000 mensen zijn die ook aan coeliakie lijden zonder dit te weten. Bij mensen met coeliakie kan zelfs een zeer kleine hoeveelheid gluten een chronische ontsteking van de dunne darm veroorzaken met soms ernstige symptomen. Er is geen medicijn tegen coeliakie, de enige behandeling is een levenslang strikt glutenvrij dieet.

 

Glutensensitiviteit leidt dan weer tot buikpijn, misselijkheid, diarree, migraine en een opgeblazen gevoel. Er bestaat er nog veel onduidelijkheid over deze nieuwe vorm van glutenintolerantie. Bij mensen met glutensensitiviteit worden geen aantoonbare beschadigingen aan darmen of afweerstoffen in hun bloed gevonden, maar geeft het eiwit gluten wel degelijk gezondheidsklachten. Het is nog niet duidelijk hoeveel mensen aan glutensensitiviteit lijden.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.

Coca-Cola blijft sterkste wereldmerk, lokale merken groeien

17/05/2018

Coca-Cola, Colgate en Maggi zijn wereldwijd de populairste FMCG-merken, blijkt uit een nieuw rapport van Kantar Worldpanel. Lokale merken knabbelen echter aan het marktaandeel van de grote jongens.

Extra korting voor Amazon Prime-leden bij Whole Foods

17/05/2018

Amazon Prime-leden krijgen een extra korting op honderden producten bij Whole Foods, de supermarktketen die sinds juni in handen is van de Amerikaanse e-commercegigant. Achter de toenadering zit een duidelijke strategie, zeggen specialisten.