Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures

Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures

Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures
Shutterstock

Te weinig jongeren kiezen vandaag voor het beroep van slager: met 2.000 openstaande vacatures is het een belangrijk knelpuntberoep geworden. Supermarkten en slagerijen komen daardoor steeds meer handen tekort.

 

Handen tekort

Jaarlijks betreden 200 gediplomeerde slagers de arbeidsmarkt, amper een tiende van het aantal slagers dat nodig is in de sector. “Te weinig,” stelde Ivan Claeys van de beroepsfederatie, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België op Radio 1: “Om slagerijen en vleesafdelingen in supermarkten draaiende te houden, moeten we vandaag mensen zonder vooropleiding aannemen en het vak aanleren.”

 

Die slagerijen komen vandaag handen tekort: er zijn in België zo’n 2.000 jobs voor slagers die niet ingevuld geraken. Nochtans heeft de slagersopleiding in ons land een zeer goede reputatie en is het een mooi beroep, vindt Claeys: “Het is een harde stiel, vaak met weekendwerk, maar creativiteit wordt sterk gewaardeerd en het werk is relatief stressvrij.”

 

Tijd dus om het beroep te herwaarderen: wie kiest voor een opleiding tot slager, is zeker van werk op lange termijn in slagerijen en bij supermarkten die steeds op zoek zijn naar vakmensen, aldus Claeys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.