Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures

Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures

Slager gevraagd: 2.000 openstaande vacatures
Shutterstock

Te weinig jongeren kiezen vandaag voor het beroep van slager: met 2.000 openstaande vacatures is het een belangrijk knelpuntberoep geworden. Supermarkten en slagerijen komen daardoor steeds meer handen tekort.

 

Handen tekort

Jaarlijks betreden 200 gediplomeerde slagers de arbeidsmarkt, amper een tiende van het aantal slagers dat nodig is in de sector. “Te weinig,” stelde Ivan Claeys van de beroepsfederatie, de Landsbond der Beenhouwers, Spekslagers en Traiteurs van België op Radio 1: “Om slagerijen en vleesafdelingen in supermarkten draaiende te houden, moeten we vandaag mensen zonder vooropleiding aannemen en het vak aanleren.”

 

Die slagerijen komen vandaag handen tekort: er zijn in België zo’n 2.000 jobs voor slagers die niet ingevuld geraken. Nochtans heeft de slagersopleiding in ons land een zeer goede reputatie en is het een mooi beroep, vindt Claeys: “Het is een harde stiel, vaak met weekendwerk, maar creativiteit wordt sterk gewaardeerd en het werk is relatief stressvrij.”

 

Tijd dus om het beroep te herwaarderen: wie kiest voor een opleiding tot slager, is zeker van werk op lange termijn in slagerijen en bij supermarkten die steeds op zoek zijn naar vakmensen, aldus Claeys.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.