Sligro 3.0 binnen 5 jaar in heel Nederland | RetailDetail

Sligro 3.0 binnen 5 jaar in heel Nederland

Sligro 3.0 binnen 5 jaar in heel Nederland

Gisteren opende Sligro in Maastricht de eerste vestiging volgens een nieuw concept. 'Sligro 3.0' zal in de komende vijf jaar uitgerold worden naar heel Nederland.

Barristacorner

De nieuwe winkel heeft een oppervlakte van 14.000 m² en een assortiment van 45.000 artikelen. In het nieuwe concept, dat Sligro 3.0 werd gedoopt, zijn 5000 nieuwe producten toegevoegd aan het assortiment: vooral non-food werd danig uitgebreid, meestal met artikels die nodig zijn in de food. "Bij sommige productgroepen kan je de vraag stellen: moet dit de volle ruimte krijgen? Tuinassortiment is hier bijvoorbeeld kleiner. In Eindhoven is daar overigens wel meer ruimte voor", zegt directeur foodservice Willem-Jan Strijbosch.

 

Naast de nieuwe producten zijn er ook volledig nieuwe afdelingen voorzien, zoals een Spice Market en een Barristacorner. Bij die laatste hebben klanten de mogelijkheid om 24 soorten koffie te proeven, al is er ook veel aandacht voor thee. Daarnaast werd ook de vleesafdeling aangepakt.

 

"Kaf van het koren"

Het nieuwe concept past volgens CEO Koen Slippens bij de verandering die plaatsvindt in de horeca. "Er is een fundamentele verandering aan de gang in hoe je als horecaondernemer verschil kunt maken. Daar past ook een fundamenteel andere dienstverlening aan die horecaondernemer bij."

 

"Het kaf gaat zich van het koren scheiden. Er liggen zeer mooie kansen voor ondernemers die het echt beter dan de rest doen, maar je zult wel duidelijk ergens onderscheidend in moeten zijn. Dat kan ook in prijs zijn, of in beleving", zegt hij aan Foodbrigade.

 

Maastricht is de eerste winkel die volgens het nieuwe concept werd ontwikkeld, maar dat zal de komende jaren uitgerold worden naar heel Nederland. De eerste vestigingen die het voorbeeld van Maastricht zullen volgen, zijn Gouda, Den Haag, Eindhoven, Enschede en Veghel.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.