Sligro beschuldigt Noord-Brabant van steun aan Jumbo | RetailDetail

Sligro beschuldigt Noord-Brabant van steun aan Jumbo

Sligro beschuldigt Noord-Brabant van steun aan Jumbo

Sligro heeft een brief aan de provincie Noord-Brabant gestuurd waarin de keten eist dat de provincie afziet van zijn bijdrage aan de ontwikkeling van een megasupermarkt van Jumbo. Sligro ziet dat als verboden staatssteun.

7 miljoen euro investering

Jumbo werkt aan een project waarbij een megasupermarkt komt in de voormalige veevoerfabriek van CHV in Veghel, de gemeente waar zowel Sligro als Jumbo hun hoofdkantoor hebben. De provincie Noord-Brabant heeft zich verbonden aan het project en wordt mede-eigenaar van de fabriek om het erfgoed te waarborgen. In totaal investeert de provincie daarom 7 miljoen euro in het project.

 

Sligro Food Group vindt die investering verboden staatssteun, omdat de verbeteringen aan het complex die worden betaald door de provincie ten goede komen aan de verschillende huurders en gebruikers. Daarom moet er volgens hen ook goedkeuring gevraagd worden bij Europa voor de steun, iets dat niet is gebeurd.

 

Sligro spande eerder ook al een rechtszaak aan tegen de vergunning die de gemeente Veghel verleende voor het project.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Britten kunnen kassaloos shoppen bij Sainsbury’s

14/08/2018

Ook bij de Britse supermarktketen Sainsbury’s loopt nu een proefproject met mobiel scannen en betalen: met behulp van hun smartphone kunnen klanten boodschappen doen zonder langs de kassa te hoeven.

HelloFresh gaat toch nog niet voor winst

14/08/2018

Hoewel HelloFresh winst had beloofd voor het einde van dit jaar, geeft de leverancier van maaltijdboxen nu toch de voorkeur aan nieuwe investeringen. Na een sterk tweede kwartaal gaat het bedrijf voor extra groei in de Verenigde Staten.

United Petfood blijft op overnamepad

09/08/2018

United Petfood, fabrikant van honden- en kattenbrokken en hofleverancier van menig huismerk van supermarkten, rijgt de overnames aan elkaar. Een maand na de overname van een Spaanse concurrent doen de Gentenaars dat kunstje nog eens over in Roemenië.

AB InBev wil Afrika aan de drank krijgen

09/08/2018

Het groeipotentieel van AB InBev ligt in Afrika. De brouwerij heeft hoge verwachtingen van het continent: de welvaart en de bevolking, die steeds vaker een biertje lust, groeien er snel. 

Lidl stelt auto’s ter beschikking van shoppers

08/08/2018

“Je eigen wagen voor inkopen”, zo stelt Lidl zijn nieuwe autodeeldienst voor. In samenwerking met Mazda kan je in Duitsland weldra autodelen vanop de parking van Lidl-supermarkten. 

Lagere omzet, hogere winst voor Ahold Delhaize

08/08/2018

Terwijl de omzet van Ahold Delhaize onder druk staat in de Verenigde Staten, bevestigt Delhaize in België de positieve trend die in het eerste kwartaal werd ingezet, met dank aan de tovergroentjes. Online ligt de groep op koers.