Sligro beschuldigt Noord-Brabant van steun aan Jumbo | RetailDetail

Sligro beschuldigt Noord-Brabant van steun aan Jumbo

Sligro beschuldigt Noord-Brabant van steun aan Jumbo

Sligro heeft een brief aan de provincie Noord-Brabant gestuurd waarin de keten eist dat de provincie afziet van zijn bijdrage aan de ontwikkeling van een megasupermarkt van Jumbo. Sligro ziet dat als verboden staatssteun.

7 miljoen euro investering

Jumbo werkt aan een project waarbij een megasupermarkt komt in de voormalige veevoerfabriek van CHV in Veghel, de gemeente waar zowel Sligro als Jumbo hun hoofdkantoor hebben. De provincie Noord-Brabant heeft zich verbonden aan het project en wordt mede-eigenaar van de fabriek om het erfgoed te waarborgen. In totaal investeert de provincie daarom 7 miljoen euro in het project.

 

Sligro Food Group vindt die investering verboden staatssteun, omdat de verbeteringen aan het complex die worden betaald door de provincie ten goede komen aan de verschillende huurders en gebruikers. Daarom moet er volgens hen ook goedkeuring gevraagd worden bij Europa voor de steun, iets dat niet is gebeurd.

 

Sligro spande eerder ook al een rechtszaak aan tegen de vergunning die de gemeente Veghel verleende voor het project.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.