Sligro groeit in 2017 dankzij Heineken | RetailDetail

Sligro groeit in 2017 dankzij Heineken

Sligro groeit in 2017 dankzij Heineken
Foto: Sligro Food Group

Sligro Food Group zag in 2017 de omzet met 5,6% stijgen dankzij de nieuwe samenwerking met Heineken. Supermarktketen Emté blijft ter plaatse trappelen.

 

Emté toont vlakke lijn

De omzet van Sligro Food Group groeide het afgelopen jaar naar 2,97 miljard euro, maakt de foodgroep vandaag in haar voorlopige jaarresultaten bekend. Dat heeft ze wel volledig te danken aan de afdeling foodservice: bij de supermarkten van Emté bleef de omzet stabiel.

 

Supermarktketen Emté blijft een zorgenkind voor Sligro: de totale omzettoename kwam voor de afdeling foodretail neer op een vlakke lijn van 0,1%. Het jaareinde zorgde voor maar een zwakke opflakkering, goed voor een omzetgroei van 0,8% in het vierde kwartaal. Op identieke basis steeg de omzet bij Emté met 0,2%.

 

Heineken bezorgt foodservice fikse omzetstijging 

In de afdeling foodservice klom de totale omzet met 7,8%, vooral dan in het laatste kwartaal (goed voor een stijging van 10,4%) toen Sligro na de overname van alle groothandelsactiviteiten van Heineken ook nog eens een strategische samenwerking met de brouwerij sloot om ook de logistiek van alle horeca-activiteiten op zich te nemen. 

 

In de praktijk betekent de deal met Heineken dat Sligro sinds dit najaar alle groothandelsactiviteiten van de brouwerijgroep in handen heeft, bestaande uit al het food- en non-foodassortiment dat Heineken tot dan toe aan (horeca-)klanten aanbood. Die overname had tot december als grote uitzondering bier, dat wel nog rechtstreeks van Heineken kwam. 

 

One-stop-shop voor Nederlandse horeca

In december kwam ook daar verandering in met een strategische samenwerkingsovereenkomst, die inhield dat Sligro ook alle bier- en ciderbestellingen van Heineken verwerkt, opslaat en levert bij de Nederlandse horeca. “Sligro en Heineken willen zo een one-stop-shop creëren voor food, non-food en drank voor alle klanten van de twee bedrijven”, klonk het toen.

 

Zonder de deals met Heineken zou de autonome omzet in foodservice met 3,0% gestegen zijn. Over de Belgische activiteiten van Sligro, waar het in 2017 sterker op wilde inzetten, wordt in het voorlopige jaarrapport niks gezegd. Op 25 januari publiceert de groep haar volledige jaarresultaten.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.