Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over

Sligro neemt Belgische groothandel ISPC over

De Nederlandse Sligro Food Group neemt de Belgische groothandel ISPC over en krijgt zo drie groothandels in Gent, Luik en Brussel in handen. In 2016 haalde ISPC een omzet van 86 miljoen euro.

Uitbouw Belgisch netwerk

“Wij zijn ontzettend blij met deze overname in de Belgische foodservicemarkt. Dit biedt ons de kans versneld te starten met de opbouw van ons vestigingsnetwerk voor Sligro”, aldus Koen Slippens, CEO van de Sligro Food Group. “Onder de namen Sligro/ISPC zullen we een netwerk van zelfbedienings- en bezorggroothandels bouwen voor horeca en grootverbruik in België.”

 

“Ik ben er van overtuigd dat we hierdoor ons trouw cliënteel nog beter zullen kunnen bedienen. Gezien Sligro geen Cash & Carry activiteiten heeft in België, neemt ISPC hierdoor een wissel op de toekomst”, voegt Ivan Sabbe, CEO van ISPC, toe. Beide partijen hebben afgesproken om geen mededelingen te doen over de hoogte van het overnamebedrag. Als alles goed verloopt, dan moet de overname nog in de eerste helft van 2017 afgerond zijn.

 

Met de overname van ISPC haalt Sligro nu een omzet van meer dan 240 miljoen euro en heeft het ruim 550 werknemers in dienst.