Sligro opent nieuw distributiecentrum | RetailDetail

Sligro opent nieuw distributiecentrum

Sligro opent nieuw distributiecentrum

Sligro Food Group neemt vanaf morgen een nieuw distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs in gebruik. Het nieuwe distributiecentrum is niet alleen hypermodern, er werd ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Energiebesparing

Voor het distributiecentrum heeft Sligro energiebesparende technieken en een optimale isolatie gebruikt: daardoor is de energieprestatie 70 procent beter dan wat wettelijk geëist wordt. Zo werd er bij de verlichting gebruik gemaakt van dimmers en bewegingssensoren en is er warmteterugwinning bij de koel- en vriesinstallaties.

 

Het pand zelf is 21.000 m² groot en volledig gericht op het snel bezorgen van foodproducten aan naburige horeca en grootverbruikers. Het centrum biedt werk aan 260 mensen.

 

"De uitstekende ontsluiting naar de A12, A13, A20 en strategische ligging in de zuidvleugel van de Randstad, hebben ons doen besluiten om de Sligro Bezorgservicegroothandel voor onze klanten in de regio Den Haag - Rotterdam - Gouda hier te vestigen. In dit nieuwe pand hebben wij de nieuwste technieken ingezet die bijdragen aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Willem-Jan Strijbosch, directeur foodservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.