Sligro opent nieuw distributiecentrum | RetailDetail

Sligro opent nieuw distributiecentrum

Sligro opent nieuw distributiecentrum

Sligro Food Group neemt vanaf morgen een nieuw distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs in gebruik. Het nieuwe distributiecentrum is niet alleen hypermodern, er werd ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Energiebesparing

Voor het distributiecentrum heeft Sligro energiebesparende technieken en een optimale isolatie gebruikt: daardoor is de energieprestatie 70 procent beter dan wat wettelijk geëist wordt. Zo werd er bij de verlichting gebruik gemaakt van dimmers en bewegingssensoren en is er warmteterugwinning bij de koel- en vriesinstallaties.

 

Het pand zelf is 21.000 m² groot en volledig gericht op het snel bezorgen van foodproducten aan naburige horeca en grootverbruikers. Het centrum biedt werk aan 260 mensen.

 

"De uitstekende ontsluiting naar de A12, A13, A20 en strategische ligging in de zuidvleugel van de Randstad, hebben ons doen besluiten om de Sligro Bezorgservicegroothandel voor onze klanten in de regio Den Haag - Rotterdam - Gouda hier te vestigen. In dit nieuwe pand hebben wij de nieuwste technieken ingezet die bijdragen aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Willem-Jan Strijbosch, directeur foodservice.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.