Sligro opent nieuw distributiecentrum

Sligro opent nieuw distributiecentrum

Sligro Food Group neemt vanaf morgen een nieuw distributiecentrum in Berkel en Rodenrijs in gebruik. Het nieuwe distributiecentrum is niet alleen hypermodern, er werd ook veel aandacht besteed aan duurzaamheid.

Energiebesparing

Voor het distributiecentrum heeft Sligro energiebesparende technieken en een optimale isolatie gebruikt: daardoor is de energieprestatie 70 procent beter dan wat wettelijk geëist wordt. Zo werd er bij de verlichting gebruik gemaakt van dimmers en bewegingssensoren en is er warmteterugwinning bij de koel- en vriesinstallaties.

 

Het pand zelf is 21.000 m² groot en volledig gericht op het snel bezorgen van foodproducten aan naburige horeca en grootverbruikers. Het centrum biedt werk aan 260 mensen.

 

"De uitstekende ontsluiting naar de A12, A13, A20 en strategische ligging in de zuidvleugel van de Randstad, hebben ons doen besluiten om de Sligro Bezorgservicegroothandel voor onze klanten in de regio Den Haag - Rotterdam - Gouda hier te vestigen. In dit nieuwe pand hebben wij de nieuwste technieken ingezet die bijdragen aan het realiseren van onze duurzaamheidsdoelstellingen", zegt Willem-Jan Strijbosch, directeur foodservice.

Tags: