Sluiting Polare ook probleem voor Bagels & Beans

Sluiting Polare ook probleem voor Bagels & Beans

De tijdelijke sluiting van de winkels van Polare in Nederland is niet enkel voor de boekenwinkelketen een probleem geweest. Ook Bagels & Beans heeft de nodige financiële schade opgelopen bij de sluiting.

Tienduizenden euro's schade

Bagels & Beans heeft twee shop-in-shops bij Polare – eentje in Rotterdam en eentje in Amsterdam - en ook die moesten dus gedwongen sluiten voor een periode van drie weken. Daardoor zouden ze volgens het bestuur van de koffieketen een financiële schade van tienduizenden euro's geleden hebben.

 

"De schade is echt aanzienlijk. Dan hebben we het over omzetderving, personeel, maar ook veel producten die moesten worden weggegooid", zegt eigenaar Ronald Bakker aan Out of Home Shops. Bakker zegt dan ook dat in de toekomst twee keer te zullen nadenken vooraleer nog eens samen te werken met andere retailers.

 

Te afhankelijk als onderhuurder

"Na het faillissement van Selexyz en de overname door Polare hadden we die conclusie al min of meer getrokken, maar het grote risico is met de sluiting van de Polare-winkels pijnlijk duidelijk geworden. Je bent als onderhuurder enorm afhankelijk van een andere partij. Als het bij die partij mis gaat, zit je zelf ook met de gebakken peren", aldus Bakker.

 

Daarom zal Bagels & Beans weer vooral gaan focussen op eigen filialen. Eind maart opent een nieuwe Bagels & Beans zijn deuren in Amsterdam, recht tegenover het filmmuseum EYE.

Tags: