Snackbar Vork verdwijnt definitief | RetailDetail

Snackbar Vork verdwijnt definitief

Snackbar Vork verdwijnt definitief

Snackbar Vork verdwijnt definitief uit het straatbeeld. Binnenkort wordt de laatste vestiging omgebouwd tot Kwalitaria. Hiermee verdwijnt de franchiseketen na een dertigjarig bestaan.

Franchise friendly concepts bouwt om

De snackbar, gelegen aan de Veemkade, werd in de jaren negentig overgenomen door de huidige eigenaar Franchise friendly concepts (ffc). Hierop volgde een saneringsronde waarbij het aantal franchisevestigingen terugliep van 22 naar 14. Op haar hoogtepunt had Vork ongeveer dertig vestigingen.

 

Het concern liet in 2008 echter al weten de Vork-formule om te willen bouwen tot Kwalitaria. Ffc gaf destijds aan het lastig te vinden om met de fastfoodformule in te spelen op trends. Met ruim 200 aangesloten ondernemers is ffc niettemin nog steeds de grootste zelfstandige foodfranchiseorganisatie van Nederland.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.