Snoepproducent Cloetta neemt Lonka over

Snoepproducent Cloetta neemt Lonka over

De Zweedse snoepproducent Cloetta, bij ons vooral bekend van merken als Sportlife, Red Band en King, heeft het Roosendaalse bedrijf Lonka overgenomen. Dat is gespecialiseerd in fudge, nougat en chocolade.

Marktpositie in Nederland versterken

"Lonka is een welbekend merk dat de marktpositie van Cloetta in Nederland substantieel zal versterken. Door de overname zal Cloetta's productaanbod worden uitgebreid door toevoeging van nieuwe technologieën en categorieën, inclusief toetreding tot de Nederlandse chocolademarkt", aldus Ewald Frenay van Cloetta. De Zweden hopen ook dat er synergiën uit de overname kunnen worden gehaald.

 

Lonka haalde vorig jaar een omzet van ongeveer 34 miljoen euro, waarvan de helft in Nederland. Daarnaast zijn ook de Scandinavische landen en het Verenigd Koninkrijk belangrijke afzetmarkten. "We zijn erg verheugd om onderdeel te worden van de Cloetta Groep. Met Cloetta's focus op merken en sterke positie in verkoopkanalen, vooral in Nederland, ben ik ervan overtuigd dat we het merk Lonka verder kunnen versterken", stelt Aimé de Bock, CEO van Lonka.

Tags: