Spadel gaat voor Benelux-aanpak met lancering Spa Duo | RetailDetail

Spadel gaat voor Benelux-aanpak met lancering Spa Duo

Spadel gaat voor Benelux-aanpak met lancering Spa Duo
Dirk Van de Walle

Spadel lanceert Spa Duo, een nieuw gamma natuurlijke niet-bruisende limonades, tegelijk in België en Nederland. Bovendien krijgt het bedrijf vanaf 1 juni één directeur voor de Benelux.

Logische stap

Vanaf 1 juni wordt Dirk Van de Walle country director Benelux bij Spadel. Stefan De Clercq, die country director Nederland was, verlaat het bedrijf. Zo wordt Spadel de facto nog meer een Beneluxorganisatie: een logische stap, gezien de evoluties in de retailwereld, vernemen we. De marketingteams in België en Nederland werkten al langer nauw samen. De grote rebrandingoperatie van Spa in 2015 was ook al een Benelux-project. 

 

Meteen pakt Spadel uit met een echte Benelux-lancering: niet-bruisende limonades met 'verrassende smakencombinaties' onder de naam Spa Duo. Het is de tweede innovatie in twee jaar tijd die wordt geproduceerd op de nieuwe aseptische productielijn in de bottelarij van Spa Monopole, na de lancering van de bruisende limonades Spa Fruit. Dat gamma, met zeven smaken intussen, realiseerde een volumegroei van 14% in 2016.

 

Zuiver en natuurlijk

Met Spa Duo wil Spadel een nieuwe mijlpaal bereiken: “We spelen in op de steeds meer uitgesproken voorkeur van de consumenten voor zuivere en natuurlijke producten, met bovendien ook een lager caloriegehalte”, zegt Van de Walle. Naast water, aroma’s en natuurlijk fruitsap bevat Spa Duo alleen natuurlijke ingrediënten zoals suiker en stevia-extract; zonder kunstmatige kleurstoffen, smaakversterkers, zoetstoffen en bewaarmiddelen.

 

De naam Duo verwijst naar de fruitcombinaties: watermeloen en aardbei, limoen en gember, appel en dalandan (een sinaasappelsoort met groene schil) en – exclusief voor Nederland – braambes en framboos. De Spa Duo-limonades bevatten overigens veel minder calorieën dan de gemiddelde frisdranken op de markt, vernemen we.

 

De beslissing van Spadel kan verrassend lijken, want de limonademarkt staat onder druk: ze daalde in België met zowat 15% in tien jaar tijd. Op wereldvlak heeft het segment flessenwater dat van softdrinks in 2014 voorbijgestoken. Maar Spa ziet mogelijkheden en wil zich positioneren als een merk van natuurlijke dranken, onder het motto ‘natuurlijke hydratatie voor een gezondere toekomst’. De markt wordt immers gedomineerd door multinationals die minder goed weten te beantwoorden aan consumentenverwachtingen als gezondheid, natuurlijkheid, sociale verantwoordelijkheid en een terugkeer naar het lokale, heet het. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.