Spar breidt webshop uit naar buitenland

Spar breidt webshop uit naar buitenland

Spar rolt haar online boodschappenservice verder uit in het buitenland, na een succesvolle test in Nederland. Inmiddels biedt ongeveer een derde van de 260 Nederlandse Spar-franchisers een online besteloptie.

Efficiënt verkoopmodel

De pilot was een initiatief van Spar Nederland, schrijft Emerce. Spar International is erg enthousiast over het efficiënte verkoopmodel. Consumenten kunnen via de webwinkel van Spar hun boodschappen bestellen, waarna individuele retailers de bestelde producten in hun winkel verzamelen. Klanten kunnen vervolgens kiezen of ze deze thuis willen ontvangen of ophalen in de winkel. 

 

"De gemiddelde orderwaarde ligt veel hoger dan in de winkels. Bestaande klanten kopen meer en de online bestelmogelijkheid trekt ook nieuwe klanten aan', vertelde Niels Dekkers van Spar International op de Global E-commerce Summit. Voor de uitbreiding van het platform worden al oriënterende gesprekken gevoerd met licentiehouders in verschillende West- en Oost Europese landen. Het concern is in totaal met zo'n twaalfduizend winkels aanwezig in 35 landen.

Tags: