Spar breidt webshop uit naar buitenland | RetailDetail

Spar breidt webshop uit naar buitenland

Spar breidt webshop uit naar buitenland

Spar rolt haar online boodschappenservice verder uit in het buitenland, na een succesvolle test in Nederland. Inmiddels biedt ongeveer een derde van de 260 Nederlandse Spar-franchisers een online besteloptie.

Efficiënt verkoopmodel

De pilot was een initiatief van Spar Nederland, schrijft Emerce. Spar International is erg enthousiast over het efficiënte verkoopmodel. Consumenten kunnen via de webwinkel van Spar hun boodschappen bestellen, waarna individuele retailers de bestelde producten in hun winkel verzamelen. Klanten kunnen vervolgens kiezen of ze deze thuis willen ontvangen of ophalen in de winkel. 

 

"De gemiddelde orderwaarde ligt veel hoger dan in de winkels. Bestaande klanten kopen meer en de online bestelmogelijkheid trekt ook nieuwe klanten aan', vertelde Niels Dekkers van Spar International op de Global E-commerce Summit. Voor de uitbreiding van het platform worden al oriënterende gesprekken gevoerd met licentiehouders in verschillende West- en Oost Europese landen. Het concern is in totaal met zo'n twaalfduizend winkels aanwezig in 35 landen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.