Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis

Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis

Bij zeven Nederlandse Spar-winkels kunnen voortaan zelf samengestelde maaltijden worden besteld. Ze kunnen op het winkelpunt worden afgehaald of thuisgeleverd worden ontvangen. Ook Albert Heijn heeft sinds kort een vergelijkbare service.

Spar test thuisbestelling in zeven winkels uit

De Spar-winkels van den Bos in Waddixveen, Zeldenrust en de Lange in Leiden, Mons in Bilthoven, Boonstra in Dokkum, Hoegnagel in Ens en Terschure in Gierhoorn bieden de maaltijden aan. Het gaat om reguliere maaltijden, natriumbeperkte maaltijden, gemalen maaltijden en vegetarische maaltijden. Er zijn ook soepen, salades en nagerechten. De maaltijden kunnen gratis worden afgehaald in de winkels of thuis worden afgeleverd voor 4,95 euro.

 

Bestellingen vanaf 50 euro worden gratis thuisbezorgd. De thuisbezorging geldt voor afleveringsplaatsen met dezelfde postcode als de betrokken winkel. Wil de winkel zelf verder gaan, dan is dit ook mogelijk. Spar vraagt vier dagen op voorhand te bestellen. Als de huidige test succesvol is, kan hij verder worden uitgebreid.

 

Ook Albert Heijn heeft soortgelijke dienst

Spar is trouwens niet de enige met een thuisbezorging van maaltijden: ook Albert Heijn startte een dergelijke service op voor woongroepen, zorg- en verpleeghuizen en groepswoningen of zakelijke bijeenkomsten. Met meer dan 60 verschillende losse componenten kan er worden gecombineerd en gevarieerd, van gepocheerde zalm over sperzieboontjes tot oosters rundvlees. De bestellingen dienen minstens twee dagen op voorhand te worden doorgegeven.

 

De bestellingen kunnen worden opgehaald in de afhaalpunten van Albert Heijn. Afhankelijk van het bedrag en het moment van afhaling kost dit 1 euro, 1,50 euro of 2,50 euro. Voorts kunnen de maaltijden aan huis worden geleverd, al kost ook dat uiteraard extra. Bovendien is dan een minimumbedrag van 70 euro vereist.

Tags: