Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis | RetailDetail

Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis

Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis

Bij zeven Nederlandse Spar-winkels kunnen voortaan zelf samengestelde maaltijden worden besteld. Ze kunnen op het winkelpunt worden afgehaald of thuisgeleverd worden ontvangen. Ook Albert Heijn heeft sinds kort een vergelijkbare service.

Spar test thuisbestelling in zeven winkels uit

De Spar-winkels van den Bos in Waddixveen, Zeldenrust en de Lange in Leiden, Mons in Bilthoven, Boonstra in Dokkum, Hoegnagel in Ens en Terschure in Gierhoorn bieden de maaltijden aan. Het gaat om reguliere maaltijden, natriumbeperkte maaltijden, gemalen maaltijden en vegetarische maaltijden. Er zijn ook soepen, salades en nagerechten. De maaltijden kunnen gratis worden afgehaald in de winkels of thuis worden afgeleverd voor 4,95 euro.

 

Bestellingen vanaf 50 euro worden gratis thuisbezorgd. De thuisbezorging geldt voor afleveringsplaatsen met dezelfde postcode als de betrokken winkel. Wil de winkel zelf verder gaan, dan is dit ook mogelijk. Spar vraagt vier dagen op voorhand te bestellen. Als de huidige test succesvol is, kan hij verder worden uitgebreid.

 

Ook Albert Heijn heeft soortgelijke dienst

Spar is trouwens niet de enige met een thuisbezorging van maaltijden: ook Albert Heijn startte een dergelijke service op voor woongroepen, zorg- en verpleeghuizen en groepswoningen of zakelijke bijeenkomsten. Met meer dan 60 verschillende losse componenten kan er worden gecombineerd en gevarieerd, van gepocheerde zalm over sperzieboontjes tot oosters rundvlees. De bestellingen dienen minstens twee dagen op voorhand te worden doorgegeven.

 

De bestellingen kunnen worden opgehaald in de afhaalpunten van Albert Heijn. Afhankelijk van het bedrag en het moment van afhaling kost dit 1 euro, 1,50 euro of 2,50 euro. Voorts kunnen de maaltijden aan huis worden geleverd, al kost ook dat uiteraard extra. Bovendien is dan een minimumbedrag van 70 euro vereist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.