Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis | RetailDetail

Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis

Spar en Albert Heijn leveren maaltijden aan huis

Bij zeven Nederlandse Spar-winkels kunnen voortaan zelf samengestelde maaltijden worden besteld. Ze kunnen op het winkelpunt worden afgehaald of thuisgeleverd worden ontvangen. Ook Albert Heijn heeft sinds kort een vergelijkbare service.

Spar test thuisbestelling in zeven winkels uit

De Spar-winkels van den Bos in Waddixveen, Zeldenrust en de Lange in Leiden, Mons in Bilthoven, Boonstra in Dokkum, Hoegnagel in Ens en Terschure in Gierhoorn bieden de maaltijden aan. Het gaat om reguliere maaltijden, natriumbeperkte maaltijden, gemalen maaltijden en vegetarische maaltijden. Er zijn ook soepen, salades en nagerechten. De maaltijden kunnen gratis worden afgehaald in de winkels of thuis worden afgeleverd voor 4,95 euro.

 

Bestellingen vanaf 50 euro worden gratis thuisbezorgd. De thuisbezorging geldt voor afleveringsplaatsen met dezelfde postcode als de betrokken winkel. Wil de winkel zelf verder gaan, dan is dit ook mogelijk. Spar vraagt vier dagen op voorhand te bestellen. Als de huidige test succesvol is, kan hij verder worden uitgebreid.

 

Ook Albert Heijn heeft soortgelijke dienst

Spar is trouwens niet de enige met een thuisbezorging van maaltijden: ook Albert Heijn startte een dergelijke service op voor woongroepen, zorg- en verpleeghuizen en groepswoningen of zakelijke bijeenkomsten. Met meer dan 60 verschillende losse componenten kan er worden gecombineerd en gevarieerd, van gepocheerde zalm over sperzieboontjes tot oosters rundvlees. De bestellingen dienen minstens twee dagen op voorhand te worden doorgegeven.

 

De bestellingen kunnen worden opgehaald in de afhaalpunten van Albert Heijn. Afhankelijk van het bedrag en het moment van afhaling kost dit 1 euro, 1,50 euro of 2,50 euro. Voorts kunnen de maaltijden aan huis worden geleverd, al kost ook dat uiteraard extra. Bovendien is dan een minimumbedrag van 70 euro vereist.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.