Spar opent Attent-webwinkel in China

Spar opent Attent-webwinkel in China

Spar Nederland gaat in China een webwinkel van de formule Attent openen op Tmall, de marktplaats van de Chinese online reus Alibaba. Op de webwinkel zal het verschillende producten van A-merken aan de man brengen.

Zoetwaren

Zo zal er babyvoeding, chocolade, koeken en andere zoetwaren worden verkocht. Spar biedt in China wel geen Nutrilon aan, "omdat we met Nutricia zorgvuldig willen kijken naar voldoende beschikbaarheid. Immers de verkrijgbaarheid voor ouders in Nederland heeft voor ons allebei de prioriteit", zegt Sjaak Kranendonk, algemeen directeur Spar Nederland, in een reactie op de lancering aan Distrifood.

 

De website wordt uitgebaat in samenwerking met enkele Chinese partners en zal morgen tijdens de Alibaba Campus in het bijzijn van Koning Willem Alexander officieel gelanceerd worden.

 

Met de lancering van een webwinkel op Tmall volgt Spar het voorbeeld van Albert Heijn, dat enkele weken geleden al van start ging met een webshop voor Chinese consumenten. Beide ketens willen ongetwijfeld profiteren van de groeiende populariteit van Nederlandse producten die online worden verkocht door andere partijen in China.

Tags: