Spar opent Attent-webwinkel in China | RetailDetail

Spar opent Attent-webwinkel in China

Spar opent Attent-webwinkel in China

Spar Nederland gaat in China een webwinkel van de formule Attent openen op Tmall, de marktplaats van de Chinese online reus Alibaba. Op de webwinkel zal het verschillende producten van A-merken aan de man brengen.

Zoetwaren

Zo zal er babyvoeding, chocolade, koeken en andere zoetwaren worden verkocht. Spar biedt in China wel geen Nutrilon aan, "omdat we met Nutricia zorgvuldig willen kijken naar voldoende beschikbaarheid. Immers de verkrijgbaarheid voor ouders in Nederland heeft voor ons allebei de prioriteit", zegt Sjaak Kranendonk, algemeen directeur Spar Nederland, in een reactie op de lancering aan Distrifood.

 

De website wordt uitgebaat in samenwerking met enkele Chinese partners en zal morgen tijdens de Alibaba Campus in het bijzijn van Koning Willem Alexander officieel gelanceerd worden.

 

Met de lancering van een webwinkel op Tmall volgt Spar het voorbeeld van Albert Heijn, dat enkele weken geleden al van start ging met een webshop voor Chinese consumenten. Beide ketens willen ongetwijfeld profiteren van de groeiende populariteit van Nederlandse producten die online worden verkocht door andere partijen in China.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.