Spar past interne organisatie aan | RetailDetail

Spar past interne organisatie aan

Spar past interne organisatie aan

Supermarktketen Spar heeft zijn interne organisatie aangepast, zodat die beter aansluit bij de nieuwe concepten van het bedrijf, zoals de Buurtwinkel 3.0 en de City Store. Daarbij worden een aantal afdelingen gesplitst.

Opsplitsing

"Om de rol van winkel voor dagelijks gemak nóg beter in te vullen, hebben binnen de organisatie een aantal interne verschuivingen plaatsgevonden", laat Spar weten.


Sinds januari is zo de afdeling Marketing en Formule Management in twee gesplitst. Martijn van der Hoeven werd sinds begin dit jaar benoemd tot Formule Manager, terwijl Mariëlle Witjes zich mag toeleggen op Marketing Communicatie. Ze wordt daarnaast ook verantwoordelijk voor e-commerce. Henk van Leusden werd benoemd tot Commercieel Programma Manager.


Ook de afdeling Category Management is in verschillende onderdelen gesplitst. Er is nu een unit vers en een unit KW/non-food/services en diensten. Geertrui Kloosterman krijgt de leiding over de unit vers, terwijl Erwin Manager de andere unit voor zijn rekening neemt. Alle managers zullen aan de slag gaan onder de leiding van commercieel directeur Susanne Kroon.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.

Starbucks wil af van plastic rietjes

12/07/2018

De Amerikaanse koffieketen Starbucks doet vanaf 2020 plastic rietjes in de ban. Een kleine stap voor de koffiefan, maar een grote stap voor het milieu: de koffiegigant gebruikt immers wereldwijd zo’n miljard rietjes per jaar.

AB InBev in tandem met Turkse Efes op Russische markt

12/07/2018

Om het tanende succes op de Russische markt te counteren, heeft AB InBev zijn actitviteiten in het land van Vladimir Poetin ondergebracht in een joint venture met het Turkse Anadolu Efes.

Ondernemers akkoord met einde Emté

11/07/2018

De ondernemers van Emté hebben de overgang van hun keten naar Coop en Jumbo na een stemming goedgekeurd. Waarschijnlijk zullen alle partners de overeenkomst spoedig ondertekenen.

Jumbo Groep Holding stelt nieuwe directieleden aan

11/07/2018

Jumbo Groep Holding, het bedrijf achter supermarktketen Jumbo, maakte vandaag een aantal wissels bekend in de eigen directie. Jumbo België krijgt Peter Isaac als algemeen directeur, La Place neemt afscheid van Bart van den Nieuwenhof.

Pepsico dankt stijgende omzet aan snacks

10/07/2018

Dranken- en snackreus Pepsico boekte in het tweede kwartaal van dit jaar een lichte omzetstijging van 2,4%. Dat was echter niet te merken aan de nettowinst, die 14% lager uitviel als gevolg van de globale belastinglast.