Spar University opent flagshipstore | RetailDetail

Spar University opent flagshipstore

Spar University opent flagshipstore

Vandaag is de eerste flagshipstore van het concept Spar University geopend op de Uithof. Spar University is een studentenformule van de supermarktketen die op en rond universiteiten wordt geplaatst.

Klant bepaalt mee assortiment

Zo zullen ook in deze winkel enkel kassa's met self check-out beschikbaar zijn. "De ervaring leert ons dat dit systeem heel goed werkt en snel opgepikt wordt door de klanten", weten ondernemers Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje.

 

Daarnaast is er ook een 'uitprobeervak' aanwezig, waar klanten kunnen stemmen op nieuwe producten. Afhankelijk van hun voorkeuren zullen producten wel of niet definitief in het gamma opgenomen worden. Er is ook een 'beurskop', waar klanten de prijs van producten naar beneden kunnen stemmen. Die twee zaken samen zorgen er voor dat klanten van Spar University zelf een deel van het gamma van hun winkel kunnen bepalen.

 

In het verdere verloop van 2014 zullen Binnenveld en Bestebreurtjes nog twee filialen van Spar University openen. 20 januari komt er een nieuwe winkel in Rotterdam en in april komt er nog één in Amsterdam bij.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.