Spar University opent flagshipstore

Spar University opent flagshipstore

Vandaag is de eerste flagshipstore van het concept Spar University geopend op de Uithof. Spar University is een studentenformule van de supermarktketen die op en rond universiteiten wordt geplaatst.

Klant bepaalt mee assortiment

Zo zullen ook in deze winkel enkel kassa's met self check-out beschikbaar zijn. "De ervaring leert ons dat dit systeem heel goed werkt en snel opgepikt wordt door de klanten", weten ondernemers Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje.

 

Daarnaast is er ook een 'uitprobeervak' aanwezig, waar klanten kunnen stemmen op nieuwe producten. Afhankelijk van hun voorkeuren zullen producten wel of niet definitief in het gamma opgenomen worden. Er is ook een 'beurskop', waar klanten de prijs van producten naar beneden kunnen stemmen. Die twee zaken samen zorgen er voor dat klanten van Spar University zelf een deel van het gamma van hun winkel kunnen bepalen.

 

In het verdere verloop van 2014 zullen Binnenveld en Bestebreurtjes nog twee filialen van Spar University openen. 20 januari komt er een nieuwe winkel in Rotterdam en in april komt er nog één in Amsterdam bij.

Tags: