Spar Unversity opent op campus TU Eindhoven | RetailDetail

Spar Unversity opent op campus TU Eindhoven

Spar Unversity opent op campus TU Eindhoven

Spar opent maandag een Spar University op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven. Deze studentenwinkel van 130 m² heeft als eerste een zogenoemde 'Create your own deal': klanten kunnen uit bepaalde winkelzones drie gekoelde producten voor 4,50 euro kopen.

Groeiend gemaksconcept

De studentenformule, gerund door ondernemerspaar Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje, biedt een op gemak georiënteerd assortiment en op studenten toegespitste communicatie, maar is ook gericht op consumenten die op of rondom de campus werken en wonen. Het aanbod bevat veel producten voor directe consumptie voor ieder eetmoment, maar ook een groter assortiment kant-en-klaar.

 

Spar University heeft inmiddels vier winkels: eerder openden al vestigingen in de Uithof in Utrecht, op de VU in Amsterdam en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Over enkele weken opent een Spar University op de Hogeschool Utrecht en voor eind 2016 staat de start van een studentenwinkel in Delft gepland.

 

Spar wil ook uitbreiden met de stadsformule Spar Citystores: binnenkort openen twee van zulke winkels in Den Haag en in Enschede. Net als bij Spar University is ook bij de Spar Citystores gemak de leidraad. De stadswinkels hebben momenteel ongeveer 13 locaties in grote steden. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.