Spar Unversity opent op campus TU Eindhoven | RetailDetail

Spar Unversity opent op campus TU Eindhoven

Spar Unversity opent op campus TU Eindhoven

Spar opent maandag een Spar University op de campus van de Technische Universiteit in Eindhoven. Deze studentenwinkel van 130 m² heeft als eerste een zogenoemde 'Create your own deal': klanten kunnen uit bepaalde winkelzones drie gekoelde producten voor 4,50 euro kopen.

Groeiend gemaksconcept

De studentenformule, gerund door ondernemerspaar Erwin Binneveld en Mirjam Bestebreurtje, biedt een op gemak georiënteerd assortiment en op studenten toegespitste communicatie, maar is ook gericht op consumenten die op of rondom de campus werken en wonen. Het aanbod bevat veel producten voor directe consumptie voor ieder eetmoment, maar ook een groter assortiment kant-en-klaar.

 

Spar University heeft inmiddels vier winkels: eerder openden al vestigingen in de Uithof in Utrecht, op de VU in Amsterdam en de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Over enkele weken opent een Spar University op de Hogeschool Utrecht en voor eind 2016 staat de start van een studentenwinkel in Delft gepland.

 

Spar wil ook uitbreiden met de stadsformule Spar Citystores: binnenkort openen twee van zulke winkels in Den Haag en in Enschede. Net als bij Spar University is ook bij de Spar Citystores gemak de leidraad. De stadswinkels hebben momenteel ongeveer 13 locaties in grote steden. 

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.