Spar voegt meer winkels toe aan webshop | RetailDetail

Spar voegt meer winkels toe aan webshop

Spar voegt meer winkels toe aan webshop

Spar gaat dit en volgend jaar het aantal supermarkten dat is aangesloten bij zijn online supermarkt flink uitbreiden. Daarnaast wordt ook het aantal City Spars stelselmatig opgedreven en doen de winkels op de universiteiten het goed.

"Internet is wennen"

Voor de zomer wil Spar dertig extra winkels toevoegen aan de online supermarkt en volgend jaar moeten er daar nog eens tussen de zestig en de tachtig filialen bijkomen. Momenteel kunnen klanten al bij vijftig winkels online bestellingen doen. Spar verwerkt ondertussen tussen 130 en 140 orders per week, voor een gemiddeld bedrag van 90 euro.

 

Daarmee is de online omzet nog niet echt overweldigend, maar Spar-directeur Sjaak Kranendonk ziet toch toekomst in het online segment van Spar. "Internet is ook wennen. Dat geldt voor zowel onze klanten als onze ondernemers. Maar uiteindelijk biedt internet ons wel de kans om te groeien. Die kans willen we niet laten lopen. Om die reden worden er meer Spar-winkels op het internetplatform aangesloten", vertelt hij aan Distrifood.

 

Uitbreiding City Spar

Ook het aantal filialen van City Spar wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. Zo komen er twee nieuwe vestigingen, in Arnhem en in Enschede, wat het totaal al op vijftien brengt. Kranendonk gelooft dat er in Nederland ruimte is voor vijftig filialen van het concept. Die nieuwe winkels worden ingericht volgens het concept dat voor het eerst werd gebruikt voor de winkel in het winkelcentrum New Babylon in Den Haag.

 

Tot slot meldt Kranendonk dat hij tevreden is over de Spar-filialen op universiteitsterreinen. "Ze draaien allemaal op of boven budget en de marge is prima."

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.