Spar voegt meer winkels toe aan webshop

Spar voegt meer winkels toe aan webshop

Spar gaat dit en volgend jaar het aantal supermarkten dat is aangesloten bij zijn online supermarkt flink uitbreiden. Daarnaast wordt ook het aantal City Spars stelselmatig opgedreven en doen de winkels op de universiteiten het goed.

"Internet is wennen"

Voor de zomer wil Spar dertig extra winkels toevoegen aan de online supermarkt en volgend jaar moeten er daar nog eens tussen de zestig en de tachtig filialen bijkomen. Momenteel kunnen klanten al bij vijftig winkels online bestellingen doen. Spar verwerkt ondertussen tussen 130 en 140 orders per week, voor een gemiddeld bedrag van 90 euro.

 

Daarmee is de online omzet nog niet echt overweldigend, maar Spar-directeur Sjaak Kranendonk ziet toch toekomst in het online segment van Spar. "Internet is ook wennen. Dat geldt voor zowel onze klanten als onze ondernemers. Maar uiteindelijk biedt internet ons wel de kans om te groeien. Die kans willen we niet laten lopen. Om die reden worden er meer Spar-winkels op het internetplatform aangesloten", vertelt hij aan Distrifood.

 

Uitbreiding City Spar

Ook het aantal filialen van City Spar wordt de komende tijd nog verder uitgebreid. Zo komen er twee nieuwe vestigingen, in Arnhem en in Enschede, wat het totaal al op vijftien brengt. Kranendonk gelooft dat er in Nederland ruimte is voor vijftig filialen van het concept. Die nieuwe winkels worden ingericht volgens het concept dat voor het eerst werd gebruikt voor de winkel in het winkelcentrum New Babylon in Den Haag.

 

Tot slot meldt Kranendonk dat hij tevreden is over de Spar-filialen op universiteitsterreinen. "Ze draaien allemaal op of boven budget en de marge is prima."

Tags: