Spar wil City-concept uitbreiden dit jaar

Spar wil City-concept uitbreiden dit jaar

Supermarktketen Spar wil in 2015 verder inzetten op de gemaksformule Spar City Stores. Tegen het einde van dit jaar moeten er ongeveer 25 vestigingen van de formule zijn in Nederland.

Inzetten op gemaksproducten

Spar wil dit jaar nog meer gemaksproducten verkopen in de City Stores. Sinds kort verkoopt het daarom onder andere producten van Youcook, dat Aziatische maaltijdpakketten aanbiedt. "Gemaksproducten hebben een betere marge, een andere omzet en zijn minder prijsgevoelig", licht directeur Sjaak Kranendonk toe bij Levensmiddelenkrant.

 

Het bedrijf wil niet uitweiden over de exacte locaties en aantallen van de nieuwe City Stores, behalve dat er tegen eind dit jaar ongeveer 25 moeten zijn. De City Stores zijn gericht op locaties in stadskernen, op stations of bij universiteiten. Spar zal wel enkele buurtsupermarkten sluiten.

 

Spar wil bij de City Stores ook de kluisjes van De Buren uitproberen, om klanten toe te staan hun online bestellingen eenvoudig afhalen. Spar ziet dit vooral als een handige oplossing bij de filialen die op universiteitscampussen liggen.

Tags: