Spar wil City-concept uitbreiden dit jaar | RetailDetail

Spar wil City-concept uitbreiden dit jaar

Spar wil City-concept uitbreiden dit jaar

Supermarktketen Spar wil in 2015 verder inzetten op de gemaksformule Spar City Stores. Tegen het einde van dit jaar moeten er ongeveer 25 vestigingen van de formule zijn in Nederland.

Inzetten op gemaksproducten

Spar wil dit jaar nog meer gemaksproducten verkopen in de City Stores. Sinds kort verkoopt het daarom onder andere producten van Youcook, dat Aziatische maaltijdpakketten aanbiedt. "Gemaksproducten hebben een betere marge, een andere omzet en zijn minder prijsgevoelig", licht directeur Sjaak Kranendonk toe bij Levensmiddelenkrant.

 

Het bedrijf wil niet uitweiden over de exacte locaties en aantallen van de nieuwe City Stores, behalve dat er tegen eind dit jaar ongeveer 25 moeten zijn. De City Stores zijn gericht op locaties in stadskernen, op stations of bij universiteiten. Spar zal wel enkele buurtsupermarkten sluiten.

 

Spar wil bij de City Stores ook de kluisjes van De Buren uitproberen, om klanten toe te staan hun online bestellingen eenvoudig afhalen. Spar ziet dit vooral als een handige oplossing bij de filialen die op universiteitscampussen liggen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.