Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

 

Spar Hellas

De keten zet zijn wereldwijde expansie verder met een grootscheepse introductie van het Spar-merk op de Griekse markt. Als Spar Hellas hoopt het bedrijf zich snel te vestigen als "het meest moderne coöperatieve netwerk van onafhankelijk retailwinkels in het land", zegt CEO Fivos Karakitsos.  

 

De tien eerste Griekse Spar-winkels openen tegen juli de deuren; eind 2018 moet de teller op tachtig winkels staan. Binnen een tijdspanne van amper vier jaar zouden meer dan 500 Spar-winkels het Griekse straatbeeld moeten bepalen, waarvan 200 momenteel deel uitmaken van de Asteras-associatie. In samenwerking met de Mesis-keten zal het merendeel van de Asteras-winkels een make-over tot Spar-filiaal krijgen, waarbij de kennis van de onafhankelijke Griekse uitbaters verweven zal worden met de filosofie van Spar.

 

Griekenland is de meest recente markt waarop Spar International de pijlen richt, vorig jaar nog kondigde de voedingsketen zijn plannen aan om zich ook in Cyprus en Wit-Rusland te vestigen. Als "de grootste onafhankelijke voedingsretailketen" heeft Spar International meer dan 12.500 winkels in zijn portfolio, samen goed voor een omzet van 33.1 miljard euro in 2016.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Nestlé is de vier vingers van KitKat kwijt

23/04/2018

De vier ‘vingers’ van de chocoladereep KitKat zijn niet typisch genoeg om Nestlé het alleenrecht ervoor toe te kennen. Het Europees Gerechtshof beslecht zo een lange juridische strijd tussen KitKat en Leo.

Picnic bouwt distributiecentrum vlakbij België

23/04/2018

Vorige week nog maakte Picnic bekend zijn service uit te breiden naar twee nieuwe Noord-Brabantse steden; vandaag kondigt de online supermarkt de bouw van een distributiecentrum in Eindhoven aan. Het magazijn moet in mei al operationeel zijn.

Colruyt zet volop in op ‘vleesloos vlees’

20/04/2018

Vleesvervangers zijn hot, en dat heeft ook Colruyt begrepen. De Belgische retailer gaat samen met het Ierse voedingsbedrijf Kerry plantaardige vleesvervangers maken, een jaar nadat het al 'soja-kippenvleesproducent' Ojah overnam.

EU stemt wet voor betere biolabels

20/04/2018

Het Europees Parlement heeft een wet aangenomen om de biosector strenger, maar eerlijker en duidelijker te reglementeren. Met onder meer een biolabel en importregels wil Europa vooral bioproductie van eigen bodem een duwtje in de rug geven.

Heineken en Bavaria zoeken geluk buiten Europa

19/04/2018

Hoewel de Europese biermarkt het lastig blijft hebben, tekenen brouwerijgroepen Heineken en Bavaria groeiende omzetcijfers op. Bavaria haalde vorig jaar een recordomzet, bij Heineken steeg het volume in het voorbije kwartaal met 4,3%.

Danone boekt sterkste vergelijkbare omzetgroei in 5 jaar

19/04/2018

De Franse voedingsreus Danone heeft er een beresterk eerste kwartaal op zitten. De omzet groeide op vergelijkbare basis met 4,9%, meteen de sterkste prestatie van de voorbije vijf jaar.