Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar wil nu ook voet op Griekse bodem

Spar International heeft zijn zinnen gezet op Griekenland als het volgende land om de voedingsmarkt te veroveren. Spar Hellas zal samenwerken met Asteras en Mesis om binnen de vier jaar meer dan 500 winkels op te zetten.

 

Spar Hellas

De keten zet zijn wereldwijde expansie verder met een grootscheepse introductie van het Spar-merk op de Griekse markt. Als Spar Hellas hoopt het bedrijf zich snel te vestigen als "het meest moderne coöperatieve netwerk van onafhankelijk retailwinkels in het land", zegt CEO Fivos Karakitsos.  

 

De tien eerste Griekse Spar-winkels openen tegen juli de deuren; eind 2018 moet de teller op tachtig winkels staan. Binnen een tijdspanne van amper vier jaar zouden meer dan 500 Spar-winkels het Griekse straatbeeld moeten bepalen, waarvan 200 momenteel deel uitmaken van de Asteras-associatie. In samenwerking met de Mesis-keten zal het merendeel van de Asteras-winkels een make-over tot Spar-filiaal krijgen, waarbij de kennis van de onafhankelijke Griekse uitbaters verweven zal worden met de filosofie van Spar.

 

Griekenland is de meest recente markt waarop Spar International de pijlen richt, vorig jaar nog kondigde de voedingsketen zijn plannen aan om zich ook in Cyprus en Wit-Rusland te vestigen. Als "de grootste onafhankelijke voedingsretailketen" heeft Spar International meer dan 12.500 winkels in zijn portfolio, samen goed voor een omzet van 33.1 miljard euro in 2016.