Spar zet sterk in op City Stores | RetailDetail

Spar zet sterk in op City Stores

Spar zet sterk in op City Stores

Supermarktketen Spar wil de komende jaren sterk gaan inzetten op het concept van de City Stores. Tot 2018 moeten er maar liefst dertig van die winkels bijkomen. Momenteel heeft Spar al twintig City Stores.

"Juiste snaar geraakt"

Toch zullen niet alle nieuwe City Stores ook effectief nieuwe locaties zijn voor Spar. De keten is van plan om bestaande winkels in binnensteden om te bouwen naar het concept. De City Stores mikken immers op klanten die op zoek zijn naar eenvoudige maaltijden, snelheid en gemak. Daarnaast zullen er ook een aantal nieuwe vestigingen komen, zoals onlangs in Den Haag.


"De citywinkels doen het fantastisch. Daarmee hebben we echt de juiste snaar weten te raken bij de consument", zegt directieadviseur Eric Brosius aan Distrifood. Ondertussen bouwt Spar ook steeds meer buurtwinkels om naar het Spar 3.0-concept. Die zien hun omzet volgens Brosius stijgen met 6 tot 15 procent.


Langs de keerzijde van de medaille wil Spar ook twintig tot dertig winkels afstoten. Het gaat daarbij om filialen die niet rendabel genoeg zijn. Het exacte aantal ligt nog niet vast, omdat Spar nog wil proberen om een aantal van de winkels toch winstgevend te krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Carrefour gaat So.bio met overname Franse bioketen

20/07/2018

Carrefour onthult zijn biologische ambities met de overname van So.bio, een lokale bioketen met acht winkels in het zuidwesten van Frankrijk. De keten wil graag nationale dekking krijgen.

Meer omzet, minder winst voor Sligro

19/07/2018

In de eerste helft van het jaar steeg de omzet van Sligro Food Group met 11% tot 1,1 miljard euro, maar de nettowinst daalde van 26 miljoen naar 25 miljoen euro.

Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.