Spar zet sterk in op City Stores | RetailDetail

Spar zet sterk in op City Stores

Spar zet sterk in op City Stores

Supermarktketen Spar wil de komende jaren sterk gaan inzetten op het concept van de City Stores. Tot 2018 moeten er maar liefst dertig van die winkels bijkomen. Momenteel heeft Spar al twintig City Stores.

"Juiste snaar geraakt"

Toch zullen niet alle nieuwe City Stores ook effectief nieuwe locaties zijn voor Spar. De keten is van plan om bestaande winkels in binnensteden om te bouwen naar het concept. De City Stores mikken immers op klanten die op zoek zijn naar eenvoudige maaltijden, snelheid en gemak. Daarnaast zullen er ook een aantal nieuwe vestigingen komen, zoals onlangs in Den Haag.


"De citywinkels doen het fantastisch. Daarmee hebben we echt de juiste snaar weten te raken bij de consument", zegt directieadviseur Eric Brosius aan Distrifood. Ondertussen bouwt Spar ook steeds meer buurtwinkels om naar het Spar 3.0-concept. Die zien hun omzet volgens Brosius stijgen met 6 tot 15 procent.


Langs de keerzijde van de medaille wil Spar ook twintig tot dertig winkels afstoten. Het gaat daarbij om filialen die niet rendabel genoeg zijn. Het exacte aantal ligt nog niet vast, omdat Spar nog wil proberen om een aantal van de winkels toch winstgevend te krijgen.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.

Nestlé op dieet: snoeit verder in suiker, vet en zout

17/05/2018

Nestlé wil nog meer gaan snijden in de suiker-, zout- en vetgehaltes van zijn producten. Zo wil het voedingsconcern inspelen op de wereldwijde vraag naar gezondere voeding.

Jumbo opent zijn vierde Jumbo Foodmarkt

17/05/2018

Vijf jaar na de opening van de allereerste Jumbo Foodmarkt (in Breda), heeft Jumbo in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn zijn vierde foodmarkt geopend. Het is meteen de grootste supermarkt van de regio Utrecht.

Analyse: Zes redenen waarom grote merken onder druk staan

17/05/2018

Wereldmerken ondervinden steeds meer concurrentie van kleine, lokale spelers. Volgens sommige waarnemers zijn de gouden jaren van de merken zelfs voorbij. Misschien voorbarig, maar enkele trends tekenen zich toch af.