Sprite Zero wordt gewoon Sprite in Nederland | RetailDetail

Sprite Zero wordt gewoon Sprite in Nederland

Sprite Zero wordt gewoon Sprite in Nederland

Coca-Cola gaat in Nederland stoppen met de verkoop van de normale Sprite. In de plaats daarvan zal de suiker- en calorievrije variant Sprite Zero in de toekomst door het leven gaan als normale Sprite. Dat is een wereldwijde primeur voor Coca-Cola.

 

Focus op gezonde varianten

De frisdrankproducent neemt dat besluit, omdat consumenten steeds verder weggaan van de typische suikerbommen, zoals de originele Sprite, en grijpen naar gezondere varianten. Coca-Cola kiest voor het proefproject voor Nederland, omdat het land volgens het bedrijf één van de meest gezondheidbewuste landen ter wereld is.

 

“Als het hier een succes wordt, staan er waarschijnlijk honderd andere landen klaar om hetzelfde te gaan doen”, zegt Richard Schlasberg, landenmanager Coca-Cola Nederland. De beslissing heeft niets te maken met een slechte verkoop van Sprite, dat het volgens Coca-Cola goed deed in 2015 en 2016.

 

Coca-Cola is de laatste jaren steeds meer aan het focussen op gezondere varianten van zijn frisdranken, met de Zero-versies en nieuwe frisdranken, zoals Finley, die ook minder suiker bevatten. “De klassieke Coca-Cola heeft ons veel gebracht en zal ook blijven bestaan, maar het is niet meer alleen de toekomst van ons bedrijf”, zegt Jaap Wassink, directeur van bottelaar Coca-Cola European Partners (CCEP) Nederland.

 

Frisdrankverkoop onder druk

De consumptie van frisdranken is in Nederland dan ook al enkele jaren aan het dalen. In 2011 dronk de gemiddelde Nederlander nog 102,6 liter frisdrank per jaar. In 2015 was dat nog maar 91,5 liter. CCEP Nederland haalt momenteel een derde van zijn omzet uit dranken met weinig of geen calorieën en dat gaat volgens het bedrijf enkel nog maar toenemen.

 

Coca-Cola wil tegen 2020 het aantal calorieën per 100 ml verkocht product terugdringen met 15 procent ten opzichte van 2012. Ook bij PepsiCo gaan ze in de toekomst minder suiker toevoegen aan de frisdranken.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Gerelateerde items

Supermarkten scoren barslecht in onderzoek Oxfam Novib

21/06/2018

De vijf grootste supermarktketens in Nederland (Albert Heijn, Jumbo, Lidl, Aldi en PLUS) houden de economische uitbuiting van mensen die in ontwikkelingslanden ons voedsel produceren, in stand. Dat zegt Oxfam Novib in een vandaag verschenen rapport.

Avontuurlijke bierliefhebbers vormen uitdaging voor kleine brouwers

20/06/2018

Wereldwijd blijft de consumptie van ‘craft beer’ flink stijgen, maar merktrouw is voor de liefhebbers van artisanale speciaalbieren een erg relatief begrip. Dat betekent een uitdaging voor de producenten.

Colruyt Group presteert beter dan verwacht

19/06/2018

Mede dankzij een sterk eindejaar kon Colruyt Group afgelopen boekjaar zijn marktaandeel opnieuw licht verhogen. Een beetje tegen de verwachtingen in bleven de marges op peil. Ook de onlineactiviteiten deden het goed.

Betalen met Appie bij Albert Heijn

15/06/2018

In Haarlem en Utrecht kunnen shoppers deze zomer bij Albert Heijn betalen met hun Appie-app.  De komende drie maanden voert de keten er een test met kassaloos shoppen, waarbij klanten met de app boodschappen scannen en betalen.

Jumbo richt Belgische vennootschap op

13/06/2018

De Nederlandse supermarktketen Jumbo lijkt nu echt op weg naar België: ze heeft immers recent in Antwerpen de vennootschap bvba Jumbo België opgericht.

Carrefour in zee met Google

12/06/2018

De digitale transformatie van retailgroep Carrefour komt in een versnelling door een partnerschap met Google. Franse consumenten zullen kennismaken met nieuwe retailmodellen en koopervaringen, zegt de retailer.