Staking Grolsch breidt uit

Staking Grolsch breidt uit

De staking bij Grolsch is vandaag uitgebreid naar de distributie van de bierbrouwer: vrachtwagens worden niet meer geladen of bestuurd. Daardoor kunnen een aantal horecazaken in de problemen komen met hun voorraad bier van Grolsch.

Te lage loonsverhoging

De staking is een gevolg van de moeilijke onderhandelingen in verband met een nieuwe cao voor de werknemers van Grolsch. Die onderhandelingen liepen in juni van dit jaar vast, toen de vakbonden niet akkoord gingen met een loonsverhoging van 0,75 procent. Dat was onvoldoende voor de werknemers, die een loonsverhoging van twee procent wilden.

 

De staking breidt nu verder uit, omdat de directie van Grolsch weigert te reageren op een ultimatum van de vakbonden. "Vorige week hebben onze leden een reactie geëist op ons ultimatum, maar die reactie bleef uit. Ik heb er gisteren nog maar eens achteraan gebeld, maar krijg geen antwoord. Ze weten het gewoon niet. Dit begint curieuze vormen aan te nemen", aldus bestuurder Erik De Vries van de vakbond FNV bij Outofhome-Shops.

 

Het is ondertussen al de derde keer in een week tijd dat minstens een deel van de werknemers van Grolsch het werk neerlegt.

Tags: