Staking Grolsch breidt uit | RetailDetail

Staking Grolsch breidt uit

Staking Grolsch breidt uit

De staking bij Grolsch is vandaag uitgebreid naar de distributie van de bierbrouwer: vrachtwagens worden niet meer geladen of bestuurd. Daardoor kunnen een aantal horecazaken in de problemen komen met hun voorraad bier van Grolsch.

Te lage loonsverhoging

De staking is een gevolg van de moeilijke onderhandelingen in verband met een nieuwe cao voor de werknemers van Grolsch. Die onderhandelingen liepen in juni van dit jaar vast, toen de vakbonden niet akkoord gingen met een loonsverhoging van 0,75 procent. Dat was onvoldoende voor de werknemers, die een loonsverhoging van twee procent wilden.

 

De staking breidt nu verder uit, omdat de directie van Grolsch weigert te reageren op een ultimatum van de vakbonden. "Vorige week hebben onze leden een reactie geëist op ons ultimatum, maar die reactie bleef uit. Ik heb er gisteren nog maar eens achteraan gebeld, maar krijg geen antwoord. Ze weten het gewoon niet. Dit begint curieuze vormen aan te nemen", aldus bestuurder Erik De Vries van de vakbond FNV bij Outofhome-Shops.

 

Het is ondertussen al de derde keer in een week tijd dat minstens een deel van de werknemers van Grolsch het werk neerlegt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Franprix levert de boodschappen tot in de koelkast

25/05/2018

De Franse supermarktketen Franprix test de thuislevering van boodschappen wanneer niemand thuis is: de bezorger komt zelf binnen in huis. In de toekomst wil het de boodschappen zelfs voor klanten in de koelkast opruimen.

Waarom grote FMCG-fabrikanten meer geld vrijmaken voor innovatie

25/05/2018

Zowel Nestlé als Kraft Heinz maakten zopas nieuwe investeringen bekend in onderzoek en ontwikkeling. De grote merkfabrikanten voelen de hete adem van innovatieve startups in de nek en willen sneller schakelen.

Multinationals gezakt voor gezonde voeding

24/05/2018

Voedingsmultinationals leveren nog te weinig inspanningen om hun producten gezonder te maken, zegt de Access to Nutrition Foundation. Nestlé, Unilever en Danone behoren tot de besten van de klas.  

Ahold Delhaize start digitaal laboratorium in de VS

22/05/2018

De Amerikaanse tak van Ahold Delhaize richt een nieuw bedrijf op dat zich toespitst op digitale innovatie: Peapod Digital Labs wordt een laboratorium voor nieuwe strategieën op het gebied van digitalisering, e-commerce en personalisatie. 

Carrefour en Tencent openen hightechwinkel in Shanghai

22/05/2018

In het zopas geopende winkelconcept ‘Le Marché’, het eerste resultaat van het recente partnership tussen Carrefour en Tencent, kunnen klanten betalen via gezichtsherkenning aan onbemande check-outs.

Holland & Barrett wil veganistische winkels openen

17/05/2018

De Britse gezondheidsketen Holland & Barrett (in de Benelux vroeger Essenza) plant volledig veganistische winkels te openen. Dat is immers een trend waar de keten op moet inpikken, vindt CEO Peter Aldis.