Staking Grolsch breidt uit | RetailDetail

Staking Grolsch breidt uit

Staking Grolsch breidt uit

De staking bij Grolsch is vandaag uitgebreid naar de distributie van de bierbrouwer: vrachtwagens worden niet meer geladen of bestuurd. Daardoor kunnen een aantal horecazaken in de problemen komen met hun voorraad bier van Grolsch.

Te lage loonsverhoging

De staking is een gevolg van de moeilijke onderhandelingen in verband met een nieuwe cao voor de werknemers van Grolsch. Die onderhandelingen liepen in juni van dit jaar vast, toen de vakbonden niet akkoord gingen met een loonsverhoging van 0,75 procent. Dat was onvoldoende voor de werknemers, die een loonsverhoging van twee procent wilden.

 

De staking breidt nu verder uit, omdat de directie van Grolsch weigert te reageren op een ultimatum van de vakbonden. "Vorige week hebben onze leden een reactie geëist op ons ultimatum, maar die reactie bleef uit. Ik heb er gisteren nog maar eens achteraan gebeld, maar krijg geen antwoord. Ze weten het gewoon niet. Dit begint curieuze vormen aan te nemen", aldus bestuurder Erik De Vries van de vakbond FNV bij Outofhome-Shops.

 

Het is ondertussen al de derde keer in een week tijd dat minstens een deel van de werknemers van Grolsch het werk neerlegt.

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact op met de redactie​


Illy wordt opgevrijd door Douwe Egberts en Nestlé

18/07/2018

Er komt voorlopig geen einde aan de consolidatiebewegingen in de koffiesector. Zowel JAB als Nestlé tonen interesse in het Italiaanse Illycaffè, maar het is niet zeker of de familie het bedrijf wil verkopen.

Kweekvlees tegen 2021 in de winkel?

18/07/2018

De commercialisering van laboratoriumvlees komt een stap dichterbij. Pionier Mosa Meat heeft 7,5 miljoen euro opgehaald voor de bouw van een fabriek die binnen drie jaar een betaalbaar product op de markt zal brengen.

Aldi zet in op hernieuwbare energie

17/07/2018

Aldi Nord publiceerde zopas een ambitieus internationaal klimaatbeleid: de retailer wil de uitstoot van broeikasgassen met 40% terugdringen tegen 2021 en onthult in zijn tweede duurzaamheidsrapport enkele sprekende cijfers.

Nog flink wat groeipotentieel voor discounters in West-Europa

16/07/2018

Ondanks overbewinkeling in heel wat Europese markten plannen discounters tegen 2023 tien miljoen vierkante meter bijkomende winkeloppervlakte op het continent. Ook in zogenaamd verzadigde markten als de Duitse en de Britse liggen er mooie groeikansen, meent LZ Retailytics.

Delhaize-café siert hoofdkantoor Ahold Delhaize

16/07/2018

Sinds kort is het merk Delhaize sterker aanwezig op het hoofdkantoor van Ahold Delhaize in Zaandam: de retailer opende er een café dat versierd is met stukken uit de rijke geschiedenis van De Leeuw.

Eerste gezonde eetmuur in Amsterdam

13/07/2018

Eind augustus opent in de Kinkerstraat van Amsterdam de Health Food Wall. Goed nieuws voor de liefhebbers van gezonde voeding die een salade boven een kroket verkiezen.