Staking Nutella voorbij

Staking Nutella voorbij
Shutterstock.com

De staking in de Nutella-fabriek in Villers-Écalles is voorbij. Anderhalve week geleden hadden de werknemers het werk neergelegd omdat ze hogere lonen wilden.

 

Dialoog

Ferrero zegt dat het werk sinds woensdagochtend is hervat, nadat ruim een week lang werd gestaakt in de grootste Nutella-fabriek ter wereld. Bovendien werd ook het fabrieksterrein volledig geblokkeerd, waardoor de bevoorrading in het gedrang kwam en drie productielijnen stilvielen. Met de staking hoopten de werknemers hoopten arbeidsomstandigheden en hogere lonen af te dwingen. Voorlopig is het echter onduidelijk of er al een akkoord is tussen de werknemers en de directie. Het bedrijf heeft wel laten weten dat het "kalm en constructief in dialoog gaat".

 

De Normandische fabriek staat in voor ongeveer een kwart van de totale productie van Nutella. Ook in februari lag de productiesite al eens stil: toen lag een kwaliteitsprobleem aan de basis.

 

De staking was nauwelijks voelbaar in België: "Wij hebben voldoende stock en hebben geen enkele impact gevoeld", zegt Roel Dekelver, woordvoerder van supermarktketen Delhaize aan De Tijd.