Staking treft Ahold Delhaize-dochter Stop & Shop

Staking treft Ahold Delhaize-dochter Stop & Shop
Shutterstock.com

Meer dan 30.000 medewerkers van supermarktketen Stop & Shop zijn sinds donderdag in staking uit protest tegen de lage lonen en stijgende ziekteverzekeringspremies. De dochtermaatschappij van Ahold Delhaize wil fors snoeien in de kosten.

 

Besparingen

Volgens vakbond UFCW wil Stop & Shop hard bezuinigen op lonen en ziekteverzekering. De ziekteverzekeringspremie zou voor alle personeelsleden duurder worden. Verder zouden nieuwe werknemers geen recht meer hebben op een pensioenplan en geen premie meer krijgen voor werk op zondag.

 

Uit protest legden meer dan 30.000 medewerkers donderdag het werk neer. De supermarkt activeerde hierna een noodplan met tijdelijke vervangende werknemers, waardoor Stop & Go vrijdag opnieuw de deuren kon openen. Toch ondervond de winkelketen heel wat hinder van de acties en bleven ook op zaterdag verschillende vestigingen van de supermarktketen dicht.

 

Stop & Shop heeft meer dan 400 vestigingen in de Amerikaanse staten New York, New England en New Jersey. De keten maakt deel uit van Ahold Delhaize en telt meer dan 60.000 werknemers.