Staking voorlopig afgewend na akkoord bij Carrefour Mestdagh

RetailDetail

De vakbonden en de directie van Carrefour-franchisenemer Groupe Mestdagh zijn dinsdagnacht tot een akkoord gekomen, na het uitbreken van een staking afgelopen vrijdag en zaterdag.

 

Hoge werkdruk

Vorige week waren er in een veertigtal geïntegreerde winkels van Carrefour Market Groupe Mestdagh spontane stakingen uitgebroken nadat overleg over de hoge werkdruk niet tot een akkoord had geleid. Vrijdag en ook zaterdag bleven de Waalse en Brusselse winkels dicht. De medewerkers klagen over de hoge werkdruk, een teveel aan tijdelijke werkkrachten, een gebrekkige werkorganisatie en een gebrek aan vliegende ploegen om winkels met personeelstekorten uit de nood te helpen.
 

Nieuw overleg heeft uiteindelijk dinsdagnacht tot een akkoord geleid, melden de vakbonden nu aan Belga. De inhoud van dat akkoord wordt woensdagmiddag aan de medewerkers voorgelegd. De vakbonden CNE en SETCa ondersteunen alvast de voorstellen. Het akkoord is niet perfect, maar zou voor het komende kwartaal toch wat meer werkuren per winkel voorzien en ook het omzetten van een aantal tijdelijke naar vaste contracten. Ook op het vlak van opleidingen is er vooruitgang geboekt, melden de vakbonden aan La Libre. Maar ze blijven wantrouwig: “De stakingsaanzegging is enkel opgeschort”, klinkt het.