Stakingen bij Grolsch voorbij

Stakingen bij Grolsch voorbij

Na een periode van onrust en stakingen bij Grolsch is er eindelijk een akkoord bereikt over een nieuwe cao. Vakbond FNV Bondgenoten heeft dan ook iedereen opgeroepen om opnieuw aan het werk te gaan.

Loonsverhoging van 2,5 procent

De nieuwe cao bij Grolsch zal lopen over een periode van twee jaar. Woensdagavond werd beslist dat werknemers een loonsverhoging van 2,5 procent zullen krijgen, met daarnaast ook nog een variabele beloning van 1 procent. 

 

Erik de Vries, vakbondsbestuurder bij FNV Bondgenoten, noemt het akkoord een overwinning voor de werknemers. "Vooral het feit dat ze hun ATV-dagen behouden, wordt door de werknemers als een overwinning ervaren", zegt Erik de Vries aan Levensmiddelenkrant.

 

Eerste stakingen in geschiedenis Grolsch

De stakingen bij Grolsch kwamen tot stand omdat het bestuur eerst een loonsverhoging van slechts 0,75 procent aanbood, in ruil voor het inleveren van drie ATV-dagen. Verder konden ze ook een variabele beloning krijgen, naargelang de resultaten van het bedrijf.

 

Dat vonden de vakbonden te min en dus werd er voor de eerste keer in de geschiedenis van Grolsch gestaakt. Die dreigden eerder deze week nog de toelevering van de horeca in de war te sturen, nadat er ook werd gestaakt bij de distributie van de brouwer.

Tags: