Stakingsacties breiden uit bij Colruyt

Gevel met logo van retailer Colruyt
Foto: Cineberg / Shutterstock.com

De stakingen bij Colruyt houden aan: de vestiging in Gérardchamps, bij Verviers, houdt vandaag de deuren dicht. Vakbond SETCa eist extra coronamaatregelen. Meer winkels kunnen zich in de komende dagen aansluiten.

 

Nog vestigingen volgen

Wie vandaag naar de Colruyt-supermarkt van Gérardchamps, in de buurt van Verviers, trekt, staat voor een gesloten deur. Er is een spontane staking uitgebroken onder het personeel, meldt socialistische vakbond SETCa aan de krant La Meuse. Een reeks piketten blokkeert er de ingang.


De vakbond is niet tevreden met de tot nu toe afgesproken compensatie- en veiligheidsmaatregelen voor de tweede golf van de coronapandemie. Er werd eerder een sectorakkoord bereikt, maar nu met de verdere onderhandelingen op bedrijfsniveau loopt het spaak. SETCa wil onder meer nog een bijkomend halfuur betaalde recup en extra recuperatietijd voor 45-plussers.


Maandagvoormiddag zaten de personeelsvertegenwoordigers opnieuw samen, nadat zaterdag de winkel in Seraing door een stakingsactie gesloten bleef, maar blijkbaar kwam het niet tot een akkoord. SETCa waarschuwt dat de komende dagen mogelijk ook andere vestigingen zullen staken.